bpbg
bpbg

Γεννηματά: «Όσοι μπαίνουν στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν τώρα»

Ήταν το μήνυμα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, ενώ ταυτόχρονα τοποθετήθηκε για τις εσωκομματικές «φουρτούνες» όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου

Τις εσωκομματικές «φουρτούνες» και τα πνεύματα ήθελε να κατευνάσει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου, χαράζοντας εκ νέου τις κατευθυντήριες γραμμές της επόμενης ημέρας, αλλά και σειρά πρωτοβουλιών, κατά την εισήγησή της στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη. Παράλληλα η κ. Γεννηματά έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ «πως όσοι είναι επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν τώρα.»

«Θα επαναλάβω και σήμερα κάτι που – καθόλου τυχαία – είχα επισημάνει δημόσια προ καιρού. Όμως κάποιοι όχι μόνο δεν είχαν τα κότσια να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, τις υπόγειες συναλλαγές τους, αλλά έμειναν μέσα, ως δούρειοι ίπποι για να υπονομεύσουν», είπε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά.

Στο παραπάνω πλαίσιο, η κ. Γεννηματά εξήγγειλε:

 • Προγραμματική Συνδιάσκεψη το φθινόπωρο με την προβλεπόμενη από το άρθρο 24 του καταστατικού σύνθεση με θέμα « Η Σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα»
 • Προκήρυξη Συνεδρίου Νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Θα προηγηθεί εντός του 2019 Συνδιάσκεψη Νεολαίας για τα πολιτικά θέματα που αφορούν τη νέα γενιά.
 • Ιδρυση της καταστατικά προβλεπόμενης Ακαδημίας Επιμόρφωσης και Αξιολόγησης Στελεχών και δημιουργία μητρώου Στελεχών. Επικεφαλής της θα είναι ο Θανάσης Τσούρας, ιστορικό και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ.
 • Συνδιάσκεψη για την αυτοδιοίκηση , που θα ετοιμάσουν οι εκλεγμένοι μας στο χώρο. Ήδη την επόμενη εβδομάδα ξεκινάμε με σύσκεψη για τον Κλεισθένη.
 • Ανασύσταση με βάση το νέο μας καταστατικό των Οργανώσεων χώρου δουλειάς, στους εργαζόμενους επικεφαλής αναλαμβάνει ο Ασπιώτης, αλλά και των «Δικτύων» μας στους ΕΒΕ, στους επιστήμονες, στους αγρότες.
 • Με βάση τις Νομαρχιακές Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα, συγκροτούνται οι Προσωρινές Νομαρχιακές Επιτροπές, οι οποίες θα οδηγήσουν τις Οργανώσεις ανά Νομό στην εκλογή νέων οργάνων (Νομαρχιακές Επιτροπές και Συντονιστικές Γραμματείες Τοπικών Οργανώσεων).
 • Συγκροτούνται οι Τομείς Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής σε αντιστοιχία με τα Υπουργεία. Το συντονισμό του έργου τους αναλαμβάνει ο Αποστόλης Σπυρόπουλος. Της σύνθεσης τους θα προηγηθεί ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ενδιαφέροντος.
 • Γραμματέας οργανωτικού αναλαμβάνει ο Στέφανος Παραστατίδης.
 • Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου αναλαμβάνουν ευθύνη Περιφερειών.
 • Το φθινόπωρο θα εκδοθεί κάρτα μέλους με συνδρομή , για την οικονομική στήριξη του κινήματος.
 • Η νέα ΚΟ θα είναι και πάλι η αιχμή του δόρατος στην αντιπολιτευτική μας δράση. Διευθυντής της ΚΟ αναλαμβάνει ο Δημήτρης Μάντζος.

Αυστηρές προειδοποιήσεις προς το εσωτερικό

Παράλληλα, από την ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ δεν έλειψαν και τα «βέλη» προς το εσωτερικό του κόμματος. Σε σημείο της τοποθέτησής της, «φωτογραφίζοντας» τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά στηλιτεύοντας και τη στάση του Κυρ. Μητσοτάκη για την υπουργοποίησή του, ανέφερε:

«Οφείλω να στηλιτεύσω ιδιαίτερα την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη, να συνεχίσει τις απαράδεκτες πρακτικές του κ.Τσίπρα για την αναζήτηση και εξαγορά «πρόθυμων» από το χώρο μας, με αντάλλαγμα καρέκλες της εξουσίας και τα οφέλη τους.  Θα επαναλάβω και σήμερα κάτι που – καθόλου τυχαία –  είχα επισημάνει δημόσια προ καιρού.  Όμως κάποιοι όχι μόνο δεν είχαν τα κότσια να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο , τις υπόγειες συναλλαγές τους, αλλά έμειναν  μέσα, ως δούρειοι ίπποι για να υπονομεύσουν».

Στρέφοντας τα πυρά προς τα ενεργά στελέχη του ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε, σε υψηλούς τόνους: «Όσοι ακόμα στον πολιτικό μας φορέα αισθάνονται ευάλωτοι και επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν τώρα».

Παράλληλα, άφησε αιχμές, εμμέσως πλην σαφώς, και κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, κάνοντας λόγο «για στελέχη που ζητούσαν το 2015 να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας διαδικασία τύπου Επινέ (σ.σ. το συνέδριο του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος)», αλλά και κατά στελεχών, που όπως ανέφερε, «ήταν κρυπτόμενοι στον αγώνα, αλλά αρχίζουν τώρα, με κίνητρο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες να εμφανίζονται».

Διαβάστε επίσης