bpbg
bpbg

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: «Παρουσιάζετε μια κατάσταση σχεδόν ειδυλλιακή για αυτά που συμβαίνουν στον τόπο»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε βολές κατά του πρωθυπουργού για την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η ομιλία της στη Βουλή

Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε απ΄ο το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας τον ότι παρουσιάζει μία κατάσταση ειδυλλιακή για τη χώρα εν καιρώ κορωνοϊού.

Μάλιστα κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έδωσε πρώτος το μήνυμα της χαλάρωσης των μέτρων που οδήγησαν στην έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Να θυμίσουμε ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ζήτησε την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την εικόνα που παρουσιάζει η χώρας μας στο μέτωπο του κορωνοϊού και τις συνέπειες που έχει προξενήσει τόσο στην υγειονομική δομή της χώρας όσο και στην ελληνική οικονομία.

«Παρουσιάζετε μια κατάσταση σχεδόν ειδυλλιακή για αυτά που συμβαίνουν στον τόπο. Είτε σας ωραιοποιούν τα πράγματα είτε εσείς προσπαθείτε να τα ωραιοποιήσετε σε εμάς και στον ελληνικό λαό. Και τα δύο είναι εξαιρετικά επικίνδυνα αυτή την ώρα» είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

«Η επιστροφή του προβλήματος που ακούει στο όνομα κορωνοϊός είναι γεγονός. Πώς φτάσαμε ως εδώ κ. Μητσοτάκη να κινδυνεύουμε να χάσουμε ότι κερδίσαμε όλοι μαζί στην πρώτη φάση της πανδημίας; Πρώτος εσείς δώσατε το μήνυμα της χαλάρωσης . Συμμετείχατε σε εκδηλώσεις χωρίς να τηρείται τις αποστάσεις και χωρίς να φοράτε μάσκα και μετά ρίξατε την ευθύνη στους νέους».

Γεννηματά για την χρήση μάσκας και εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Με αφορμή τις θεωρίες συνωμοσίες και τις αντιδράσεις κατά της μάσκας η κ Γεννηματά ζήτησε καμπάνια ενημέρωσης τόσο για το εμβόλιο όσο και για τη χρήση της μάσκας

«Χρειάζεται καμπάνια ενημέρωσης υπέρ του εμβολίου αλλά χρειάζεται καμπάνια ενημέρωσης και υπέρ της μάσκας. Είναι αδιανόητα αυτά που ζούμε τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα. Πρέπει να χτυπηθεί αυτή η λογική της θεωρίας συνωμοσίας μια και έξω στον τόπο. Μία λογική που ξεκίνησε στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Πρόσθεσε δε πως «αυτή τη λογική του “αντί”, υπάρχει άλλη πολιτική, άλλο μνημόνιο, όλη αυτή τη λογική του “αντί” το κόμμα σας την καθιέρωσε κ. Μητσοτάκη και μετά ήρθαν άλλες λαϊκίστικες δυνάμεις και τα σάρωσαν όλα. Πρέπει μαζί να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή τη λογική που είναι επικίνδυνη για τη ζωή των πολιτών».

Η Φώφη Γεννηματά παράλληλα είπε ότι «πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τα ταξίδια των πολιτών, ξέρω ότι δεν μπορείτε να το επιβάλλετε μόνος σε όλη την Ευρώπη αλλά κι εσείς έχετε φωνή. Δε γίνεται κάθε χώρα κάθε 15 μέρες να αλλάζει τα δεδομένα για το πως οι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν. Αν αυτό συνεχιστεί θα είναι ολέθριες οι επιπτώσεις στην οικονομία, θα σταματήσουν τα ταξίδια».

Κριτική Γεννηματά σε Μητσοτάκη για άνοιγμα τουρισμού και για κρούσματα σε γηροκομεία

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και για το άνοιγμα του τουρισμού λέγοντας πως έγινε χωρίς ελέγχους και όρους ενώ επικριτική ήταν και για τα κρούσματα στα γηροκομεία.

«Ανοίξατε τα σύνορα χωρίς όρους και χωρίς ελέγχους στην αρχή και τώρα επιμένετε ότι τα κρούσματα δεν είναι εισαγόμενα ότι φταίνε οι πολίτες. Αφού δεν είχαμε κρούσματα πως κόλλησαν μεταξύ τους οι πολίτες. Πότε μας λέγατε ψέματα όταν λέγατε ότι δεν έχουμε κρούσματα, όταν λέτε ότι δεν είναι εισαγόμενα ή μας λέγατε και στις δύο περιπτώσεις ψέμματα. Αυτό που γίνεται στα γηροκομεία είναι εφιαλτικό και απαράδεκτο το είχαμε επισημάνει από την αρχή ξέρατε ότι θα υπάρξει πρόβλημα και δεν λάβατε μέτρα για να προστατέψετε την υγεία και την ζωή αυτών των ανθρώπων».

Γεννηματά για τα απαράδεχτο περιστατικό στο Big Brother

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έκανε ειδική αναφορά στο περιστατικό της τηλεοπτικής εκπομπής big brother λέγοντας πως τίποτα δεν δικαιολογεί το βιασμό ως προώθηση μιας καθημερινής κανονικότητας

«Τίποτα δε δικαιολογεί το να προωθείται ο βιασμός ως καθημερινή κανονικότητα και μάλιστα από τηλεοπτική εκπομπή. Θα παλέψω όσο μπορώ. Ως πολιτικός και ως γυναίκα όχι μόνο είμαι απέναντι σε αυτές τις αντιλήψεις, αλλά θα τις αντιπαλέψω με όλες μου τις δυνάμεις και καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Βουλής να κάνουν το ίδιο», είπε.

Γεννηματά για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία

Όσον αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας η κ. Γεννηματά είπε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή και καθυστερημένα.

«Οι μικρομεσαίοι απειλούνται με λουκέτα είχες εφέ μιλά για τον θάνατο του εμποράκου έχουμε μειώσεις τζίρο που κατά μέσο όρο είναι στο 45%. Οι τράπεζες έδωσαν τα δάνεια στους καλούς τους πελάτες. Εξαγγέλλεται πτωχευτικό κώδικα που μετατρέπει τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές της πρώτης κατοικίας τους.

Στον τουρισμό η χρόνια χάνεται δεν είναι αυτό που προσδοκούσαμε. Τα έσοδα από τους ξένους τουρίστες θα περιοριστούν κάτω από το 20% της προηγούμενης χρονιάς. Δεν δώσατε ισχυρά κίνητρα έγκαιρα για να ανοίξουν περισσότερες επιχειρήσεις. Η πλειοψηφία των ξενοδόχων κράτησε τις μονάδες κλειστές.

Εκατοντάδες χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι απειλούνται ακόμη και να χάσουν το επίδομα ανεργίας.

Προβλέπεται η χορήγηση μειωμένου δώρου Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους που εξαναγκάστηκαν σε αναστολή εργασίας. Πρέπει να το δείτε αυτό. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν κανονικά το δώρο που αντιστοιχεί στον ονομαστικό μισθό τους», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, κλείνοντας την ομιλία της, για προσπάθεια ωραιοποιήσει της κατάστασης και ζήτησε να ληφθούν τώρα αποτελεσματικά μέτρα για την οικονομία πριν είναι αργά.

«Κάλυψη των εργαζομένων που χάνουν τη δουλειά τους αλλά και των ανέργων με αυξημένο επίδομα ανεργίας όσο διαρκεί η κρίση.

Αξιοπρεπές εγγυημένο επίδομα για τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες σε όλους τους εργαζόμενους εποχιακά στον τουρισμό και την εστίαση χωρίς όρους και προϋποθέσεις ενσήμων.

Κήρυξη ως υποχρεωτικών των κλαδικών συμβάσεων με πρώτη αυτή του επισιτισμού

Προσπαθείτε να ωραιοποιήσετε καταστάσεις και κάνετε άστοχες συγκρίσεις με οικονομίες άλλων χωρών που έχουν τελείως διαφορετική διάρθρωση από τη δική μας.

Πάρτε τώρα αποτελεσματικά μέτρα πριν να είναι αργά.

Να ενισχυθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή με επιπλέον 2 δις . Χρησιμοποιήστε το απόθεμα του μαξιλαριού ιδιως στο κομμάτι που δεν χρειάζεται την έγκριση του ΕSM. Αν δεν το κάνετε τώρα που τα αδιέξοδα είναι εμφανή πότε θα το κάνετε;

Σας ενοχλεί η κριτική που σας κάνω με το βλέποντας και κάνοντας αλλά τι διαφορετικό ακολουθείται στο θέμα των σχολείων.

Καθημερινά αποδυναμώνεται η δημοκρατία η λογοδοσία η διαβούλευση, η σωστή νομοθέτηση ο κοινωνικός έλεγχος η ίδια η λειτουργία του τύπου.

«Δεν θέλουμε μια δεξιά με κρυφή ατζέντα στα εθνικά θέματα»

Δεν θέλουμε μια δεξιά με κρυφή ατζέντα στα εθνικά θέματα, που ψάχνει να αναζητήσει φταίχτες αλλού, της δεξιάς που πιστεύει στο δόγμα νόμος και τάξη αλλά όχι για όλους, έχει 2 μέτρα και δύο σταθμά.

Η μάσκα του σοσιαλδημοκράτη δεν σας προστατεύει από τις χρόνιες ασθένειες της παράταξης σας.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι δίπλα στους πολίτες σε αυτή την τεράστια δοκιμασία που παίρνουν δεν θα αφήσουμε την κρίση να γίνει ευκαιρία για λίγους και πρόβλημα επιβίωσης για τους πολλούς μαζί θα δώσουμε αυτούς τους αγώνες μαζί θα δυναμώσουμε τις διεκδικήσεις και τη φωνή του ελληνικού λαού που αυτή την ώρα υποφέρει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα