Γεννηματά: Τσίπρας και Μητσοτάκης προσπαθούν να κρύψουν την πραγματική τους ατζέντα ενόψει των Ευρωεκλογών

Δριμεία επίθεση τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε σε συνέντευξη της στον ΘΕΜΑ FM, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι η πόλωση ο διχασμός που ακολουθούν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης με πρόσφατη την εικόνα της Βουλής, καθηλώνουν τη χώρα.

Όσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση μπόρεσαν να καταλάβουν γιατί η χώρα μας μετά από 10 χρόνια θυσιών εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στην κρίση, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο μεν κ. Τσίπρας θέλει να κρύψει την πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει στη χώρα με την πολιτική του και τι ακριβώς ψηφίζει κανείς για την Ευρωβουλή ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ. Αντιστοίχως, όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κρύψει την πραγματική του ατζέντα, πόσο νεοφιλελεύθερες είναι οι πολιτικές του. Ψηφίζοντας ΝΔ στις ευρωεκλογές -σύμφωνα με την κ. Γεννηματά -ψηφίζει την ευρωπαϊκή Δεξιά, τη συνέχιση της διαρκούς λιτότητας, λες ΝΑΙ στον κ. Βέμπερ, λες ΝΑΙ στην ουσία του συντηρητισμού στην Ευρώπη που διαλύει το κοινωνικό κράτος,

Μήνυμα αλλαγής για την Ελλάδα και την Ευρώπη σημαίνει ισχυρό Κίνημα Αλλαγής
Η κ. Γεννηματά επέμεινε οτι πρέπει να σταματήσουν οι συντηρητικές πολιτικές στην Ευρώπη που επηρεάζουν και διαλύουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, δίνοντας χώρο στην ακροδεξιά, Από την άλλη ψηφίζοντας Τσίπρα στις ευρωεκλογές ενισχύεις την ομάδα της χαοτικής ευρωπαϊκής Αριστεράς η οποία από την αρχή ήταν απέναντι στις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής, ασκώντας κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως υιοθέτησε το μήνυμα και ο κ. Μητσοτάκης. Μάλλον έχει αποφασίσει να μας κάνει διαφήμιση, τον ευχαριστούμε, ανέφερε σε ειρωνικό τόνο η Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι : Μήνυμα αλλαγής για την Ελλάδα και την Ευρώπη σημαίνει ισχυρό Κίνημα Αλλαγής.

13η σύνταξη και 120 δόσεις: Ως εδώ η κοροϊδία
Αναφερόμενη στα μέτρα Τσίπρα και την 13η σύνταξη, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για την απόλυτη κοροϊδία Δεν νομίζω ότι κανείς σε αυτόν τον τόπο τρώει κουτόχορτο. Όταν έχει κόψει τη 12η σύνταξη από τους συνταξιούχους με τις αυξήσεις της συμμετοχής στα φάρμακα, τις περικοπές, όταν έχει κόψει το ΕΚΑΣ μπορεί κανένας να πιστέψει ότι δίνει 13η σύνταξη;

Σχετικά με τις 120 δόσεις, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, επέκρινε την κυβέρνηση γιατί -όπως είπε-τις έφερε με τόσους μεγάλους περιορισμούς που δεν λύνουν τα προβλήματα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Ο «Πολακισμός» διαπερνά πλέον την καθημερινή συμπεριφορά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ
Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε εκ νέου σε σύνδρομο «Πολακισμού» λέγοντας ότι είναι πλέον διάχυτο στην καθημερινή συμπεριφορά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαία η κάλυψη που έδωσε ο κύριος Τσίπρας στον κ. Πολάκη, ανέφερε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: Με το να μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του, ταύτισε το σύνολο των στελεχών της κυβέρνησής του και των βουλευτών του με αυτή την αντίληψη. Τώρα δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το Μάτι
Αναφερόμενη στην τραγωδία στο Μάτι η κ. Γεννηματά δήλωσε: Ως κόμμα της αντιπολίτευσης πιέζουμε διαρκώς, έχουμε κάνει κατ’ επανάληψη ερωτήσεις στη Βουλή με την κ. Χριστοφιλοπούλου, έχουμε διαρκείς επαφές με τους εκπροσώπους των κατοίκων και τις συντονιστικές που έχουν δημιουργηθεί για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω γιατί και εκείνοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπενθύμισε ότι ήταν η πρώτη που βγήκε αμέσως δημόσια και κατήγγειλε το θέατρο -όπως είπε -που είχε στηθεί εκείνο το βράδυ μαζί με τον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας και των Αρχών. Ενώ γνώριζαν την ύπαρξη νεκρών προσπαθούσαν να το αποσιωπήσουν.

Μετά από όλους αυτούς τους μήνες είναι απολύτως φανερό ότι υπήρχε προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης, τόνισε η κ. Γεννηματά.

Εθνικά θέματα
«Δεν μπορεί κανείς να μιλάει για πατριωτισμό όταν εκχωρεί τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική ταυτότητα», τόνισε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης και για την εξωτερική της πολιτική και αναφερόμενη στη συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε: Δεν μπορεί κανείς να μιλάει για πατριωτισμό όταν εκχωρεί τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική ταυτότητα και πανηγυρίζει ότι έχει κάνει και μία ιστορική συμφωνία. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ελληντουρκικές σχέσεις. Αφού αναφέρθηκε στην κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας, διερωτήθηκε τι απέδωσε μέχρι σήμερα η εξωτερική πολιτική του κ. Τσίπρα, οι συναντήσεις του με τον κ. Ερντογάν, οι επισκέψεις του στην Άγκυρα. Τίποτα: μηδέν εις το πηλίκο, κανένα αποτέλεσμα, Οι σχέσεις είναι σε μεγαλύτερη ένταση από ποτέ, ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής . Τέλος, επεσήμανε ότι για να είναι πετυχημένη η εξωτερική μας πολιτική και η υπεράσπιση των εθνικών μας ζητημάτων χρειάζεται διαμόρφωση εθνικής γραμμής και εθνικό μέτωπο χρειάζεται ομοψυχία, λέγοντας ότι δεν ενδείκνυνται τα εθνικά θέματα για παιχνίδια μικροκομματικά και μικροκομματικά οφέλη.

Διαβάστε επίσης