ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: “Δεν προέκυψαν στοιχεία για προανακριτική επιτροπή στην υγεία”

«Εάν προκύψει αύριο ή μεθαύριο κάτι σε οποιοδήποτε ζήτημα στο δημόσιο βίο, βεβαίως, να το αντιμετωπίσουμε, αλλά δεν μπορούμε να κυνηγούμε μάγισσες, όταν τα στοιχεία που έχουν εισφερθεί είναι συγκεκριμένα», δήλωσε ο τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ν.Δ., βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με την προοπτική το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014 να οδηγήσει στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

«Ενώ στην αρχή από την κυβέρνηση είχαν αρχίσει τις διαρροές ότι θα προτείνουν σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής στη συνέχεια υπαναχώρησαν, επειδή πραγματικά αυτό απαιτεί ποινική αξιολόγηση και ενδείξεις ενοχής τέλεσης ποινικών αδικημάτων και προσωποποίηση ευθυνών, κάτι που δεν μπορεί να βγει, δεν έχει προκύψει», είπε ο κ. Γεωργαντάς εκτιμώντας ότι «γίνεται μια επένδυση από την πλευρά της κυβέρνησης σε ένα επίπεδο τελικά συσκότισης των πραγμάτων, αντί για διαφώτισης τους και χειραγώγησης κάποιων εξελίξεων».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν, που είναι το πρώτο από τα τέσσερα τμήματα του πορίσματος το οποίο θα συζητηθεί αύριο, ο κ. Γεωργαντάς, ο οποίος θα είναι εισηγητής εκ μέρους της ΝΔ, παρατήρησε: «Το Ερρίκος Ντυνάν έχει νομικές διαστάσεις ιδιαίτερες. Νομίζω ότι αποκαλύφθηκε πλέον πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν μπορεί να αξιολογηθεί καμία από τις ενέργειες των αρμοδίων πολιτικών ή άλλων παραγόντων ως ποινικά ελέγξιμη, πλην της μεγάλης κακοδιαχείρισης, η οποία έχει γίνει διαχρονικά από τη διοίκηση του κ. Μαρτίνη, ο οποίος άλλωστε έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί γι’ αυτή τη διαχείριση. Αύριο θα απαντήσω με νομικά επιχειρήματα επί των όποιων συμπερασμάτων της πλειοψηφίας, αλλά θεωρώ ότι ζήτημα για περαιτέρω συνέχιση -με αυτό που ακουγόταν περί προκαταρκτικής έρευνας για τα ζητήματα αυτά- δεν υπάρχει, γιατί δεν στοιχειοθετούνται ούτε ποινικά αδικήματα, ούτε γίνεται περιγραφή αυτών, ούτε γίνεται και προσωποποίηση τους με συγκεκριμένα άτομα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα