Γεωργιάδης: Ένα το στοίχημα των εκλογών της 7ης Ιουλίου – Να εκλεγεί ο Μητσοτάκης με ισχυρή πλειοψηφία

Την θέση ότι ένα είναι το στοίχημα της 7ης Ιουλίου, να εκλεγεί ο Κ. Μητσοτάκης με ισχυρή πλειοψηφία διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι με τη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές, έκλεισε ένας κύκλος πολιτικής τοξικότητας που είχε ανοίξει το 2010.

«Το στοίχημα των εκλογών είναι ένα: να εκλεγεί με ισχυρή πλειοψηφία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όλα τα άλλα είναι ήσσονος σημασίας ζητήματα» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν εκτιμά ότι η ΝΔ θα λάβει την πλειοψηφία επειδή πείθει τους πολίτες με το πρόγραμμα της ή να κερδίζει τους απογοητευμένους του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι «οφείλω να πω ότι στην αρχή πίστευα ότι η ψήφος προς τη Νέα Δημοκρατία θα είχε περισσότερο τα χαρακτηριστικά της αντι-ΣΥΡΙΖΑ ψήφου και λιγότερο τα χαρακτηριστικά της θετικής ψήφου».

«Όσο περνάνε οι μέρες, διαπιστώνω ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Η Νέα Δημοκρατία διεκδίκησε, διεκδικεί και, απ’ ό,τι φαίνεται, επιτυγχάνει τη θετική ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Των ανθρώπων που κουράστηκαν από τις διαμάχες του παρελθόντος και ζητούν επιτέλους απαντήσεις για το μέλλον των οικογενειών τους και των παιδιών τους» είπε ο κ.Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι οι κυβερνητικές συνεργασίες, αν και έχουν μεγάλη δημοκρατικότητα, «πηγαίνουν πάρα πολύ αργά, γιατί προϋποθέτουν πολλών ειδών συμβιβασμούς».

«Η κυβέρνηση που χρειάζεται η Ελλάδα τώρα πρέπει να επιδείξει αποφασιστικότητα, αλλά κυρίως ταχύτητα.
Γι’ αυτό τώρα χρειαζόμαστε μία σταθερή και ισχυρή πλειοψηφία. Για να κάνουμε αυτά που πρέπει αμέσως.
Αυτό είναι το μήνυμα» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι τον αφήνει παγερά αδιάφορο η συζήτηση περί του επόμενου υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν έχω συμμετάσχει σε καμία, γιατί πρέπει να σας πω ότι μια τέτοια συζήτηση σήμερα δεν υπολογίζει τους δύο ενδιάμεσους ξενοδόχους, και θυμίζω την παροιμία «λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο».

Έχουμε τον πρώτο μεγάλο ξενοδόχο, τον ελληνικό λαό, που πρέπει στις 7 Ιουλίου να εκλέξει την κυβέρνησή του.
Αν όλα πάνε καλά και ο μεγάλος ξενοδόχος εκλέξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, θα έχουμε μετά τον δεύτερο ξενοδόχο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα ορίσει τα μέλη της κυβέρνησής του.
Εδραιωμένη πεποίθησή μου είναι ότι ο εκάστοτε πρωθυπουργός της χώρας παίζει και πρέπει να παίζει τον ρόλο του προπονητή σε μια ομάδα. Φαντάζεστε τον κάθε παίκτη να λέει πριν από τη σύνθεση της ομάδας πού θα επιθυμούσε να παίξει; Θα ήταν σαν να ακύρωνε τον ρόλο του προπονητή και θα οδηγούσε σε μια ομάδα μπάχαλο που θα έχανε όλα τα πρωταθλήματα.Ο προπονητής-πρωθυπουργός πρέπει να έχει τα χέρια του εντελώς λυμένα, να φτιάξει την κυβέρνησή του όπως νομίζει και να κριθεί από το αποτέλεσμα που θα φέρει» υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης