Γεωργιάδης για Novartis: «Δεν δέχομαι να μένω σε ομηρία»

Όταν οι φάκελοι της Novartis φτάσουν στην Βουλή, οφείλει να ελέγξει τις σοβαρές καταγγελίες , λέει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9.84» και τονίζει παράλληλα ότι οι άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να μένουν «υπό ομηρία» για πάντα.

Αναφορικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε τα εξής στην εκπομπή του Ηλία Κανέλλη

“Θεωρώ παντελώς απαράδεκτο ότι ακόμα, η κα Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς δεν έχει αποφανθεί γι’ αυτή την υπόθεση. Δε νομίζω ότι είναι σωστό ένα κράτος να αφήνει έναν άνθρωπο σε μία εκκρεμότητα δύο, δυόμισι χρόνια όπου σε ένα προκαταρκτικό επίπεδο- ούτε καν σε ανάκριση- δεν μπορεί να αποφανθεί ο Εισαγγελέας αν αυτή η υπόθεση έχει βάση ή δεν έχει;

Δεν μπορεί οι άνθρωποι να μένουν υπό ομηρία πάντα. Κάποια στιγμή θα πρέπει η κα Εισαγγελέας να αποφασίζει τί θέλει να κάνει. Γιατί εγώ δεν δέχομαι για τον εαυτό μου να μένω σε ομηρία από την κα Τουλουπάκη ή από οποιονδήποτε. Λοιπόν, εάν έχει βρει κάτι εναντίον μου να βγει να το πει, αν δεν έχει, την παρακαλώ να βγει να το πει. Δεν μπορεί να μας κρατά εμάς ομήρους κανένας” ανέφερε ο κ.Γεωργιάδης.

Όπως σημείωσε επίσης οι καταγγελίες πρέπει να ελέγχονται θεσμικά.

“Κάποια στιγμή, οι φάκελοι αυτοί θα φτάσουν στη Βουλή. Όταν φτάσουν στη Βουλή, η Βουλή οφείλει να τους ψάξει, γιατί τόσο σοβαρές καταγγελίες πρέπει να ελέγχονται. Αυτό θα πρέπει να γίνει θεσμικά όπως προβλέπει το Σύνταγμα και σοβαρά. Αν από την έρευνα προκύψει κάτι εναντίον πολιτικών, αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν. Εάν δεν προκύψει θα πρέπει και αυτοί να πουν, “Συγγνώμη κύριοι». Μας κατηγορείτε τόσο καιρό, δεν είχαμε καμία εμπλοκή. Κανένας δεν μπορεί να μένει για πάντα ελεγχόμενος”.

Για τις επενδύσεις
“Οι επενδύσεις στην Ελλάδα θα αυξηθούν, η ανάπτυξη θα έρθει. Δεν είναι φυσικά δουλειά μόνο του δικού μου Υπουργείου, είναι γενικότερη κυβερνητική πολιτική”.

«Ήδη υπάρχουν μειώσεις φόρων και τις έχουμε εξαγγείλει κι έχουμε ψηφίσει ορισμένες πια, ήδη ξεκινήσαμε και τις ψηφίζουμε και γρηγορότερα από το πρόγραμμα” είπε ο κ. Γεωργιάδης .

Σε ερώτηση για την ανάγκη σταθερότητας του φορολογικού συστήματος σημείωσε ότι:

“Και σταθερό και πολύ φιλικότερο, διότι όταν λέμε σε κάποιον να έρθει να επενδύσει, δεν εννοούμε “έλα να ξοδέψεις τα λεφτά σου στην Ελλάδα για να χάσεις”, εννοούμε “έλα να ξοδέψεις τα λεφτά σου στην Ελλάδα για να κερδίσεις”. Άρα λοιπόν, ναι, το σταθερό φορολογικό περιβάλλον που θα ευνοεί τις επενδύσεις και αρχίζει να φτιάχνεται και θα οριστικοποιηθεί»

Διαβάστε επίσης