Γεωργιάδης για την κλινική στο Άργος που πήρε το όνομα του Κώστα Βρέτου: «Ήταν παθιασμένος υπερασπιστής του ΕΣΥ»

«Εμείς πιστεύουμε στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και άρα δεχόμαστε εξ ορισμού ότι οι άνθρωποι μπορούμε μεταξύ μας να έχουμε και διαφορετικές απόψεις. Δεν είναι κακό λέγεται Δημοκρατία», σημείωσε ο υπουργός

Ανάρτηση για την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους έκανε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τα εγκαίνια της πλήρως ανακατασκευασμένης ορθοπεδικής κλινικής, η οποία πλέον φέρει το όνομα του γιατρού Κώστα Βρεττού.

Ο υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή του αείμνηστου ιατρού, σημειώνοντας: «Ο αείμνηστος Κώστας Βρέτος ήταν οργανωμένο στέλεχος του ΚΚΕ, με μεγάλη πολιτική αλλά και συνδικαλιστική δράση, αλλά ταυτοχρόνως ένας παθιασμένος υπερασπιστής του ΕΣΥ. Όταν το ΔΣ του Νοσοκομείου ενόψει της πλήρους ανακατασκευής της κλινικής αποφάσισε να δώσει το όνομά του, με ρώτησαν εάν το εγκρίνω, είπα αμέσως ναι! Εμείς πιστεύουμε στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και άρα δεχόμαστε εξ ορισμού ότι οι άνθρωποι μπορούμε μεταξύ μας να έχουμε και διαφορετικές απόψεις. Δεν είναι κακό λέγεται Δημοκρατία».

Με αφορμή τη διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο του ΚΚΕ, ο κ. Γεωργιάδης συνόδευσε την ανάρτησή με βίντεο από τον διάλογο που είχε με οργανωμένα στελέχη τα οποία τον ενημέρωσαν ότι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, και για το γεγονός ότι στο νοσοκομείο Άργους δεν υπάρχει παιδιατρική κλινική, τη στιγμή «που υπάρχουν κονδύλια για φρεγάτες, για πολεμικό εξοπλισμό». «Εφόσον η Τουρκία εξοπλίζεται, η Ελλάδα να μην εξοπλίζεται; Να είναι άοπλη», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Στην ανάρτησή του σχολίασε ακόμη: «Ούτε για αυτή την ημέρα της Τιμής του δικού τους ανθρώπου δεν μπόρεσαν να συγκρατηθούν», προσθέτοντας ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές «δεν υπήρχε ούτε ένας εργαζόμενος του Νοσοκομείου». Παράλληλα, σημείωσε: «Θα με συγχωρέσουν οι συμπαθέστατοι διαδηλωτές του ΚΚΕ αλλά ως Υπουργός Υγείας δεν έχω καμμία αρμοδιότητα ως προς τις Νατοϊκές αποστολές για τις οποίες διαμαρτύρονταν!».

test7

Όσον αφορά το ζήτημα της παιδιατρικής κλινικής, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι δεν λειτουργεί εδώ και δεκαετίες, αλλά δεσμεύτηκε για λύση: «Η δε Παιδιατρική κλινική που θα ακούσετε στο βίντεο να λένε ότι δεν λειτουργεί, πράγματι δεν λειτουργεί εδώ και… 33 χρόνια… δεν θα κρυφτώ όμως πίσω από αυτό, δεσμεύομαι να βρω λύση και για την Παιδιατρική του Άργους, όπως βρήκα και για την Παθολογική της Δράμας. Στην Δράμα η Παθολογική υπολειτουργούσε εδώ και 7 χρόνια και τώρα πάμε δύο ιατρούς, στο Άργος δεν λειτουργεί εδώ και 33, αλλά μέσα στο 2026 θα έχω βρει παιδιάτρους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα