Γεωργιάδης: Γιατί η Μέρκελ έριξε τον Σαμαρά

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ από την καγκελαρία λέγοντας στην τηλεόραση του OPEN πως έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά και πως αυτά που δεν έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός στην απερχόμενη καγκελάριο, τα έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακόμα, αναφέρθηκε στις «μπηχτές» του Αντώνη Σαμαρά στον πρωθυπουργό τονίζοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός στηρίζει απόλυτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Διαβάζοντας την εξομολόγηση του κ. Τσίπρα, αυτό τον διθύραμβο που έγραψε για την κ. Μέρκελ, θυμόμουν τις εποχές του “go back madam Merkel” και του “τέταρτου Ράιχ”. Και ομολογώ ότι μειδίασα λίγο για τη στροφή που έκανε ο κ. Τσίπρας που μας κατηγορούσε ως Μερκελιστές, και ήταν τελικά ο βασικός απολογητής της θητείας της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα. Αυτό είναι εντυπωσιακό», είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Σαμαρά, ο αγαπημένος της κ. Μέρκελ ήταν ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Σαμαράς δεν έκανε τα χατίρια της κ. Μέρκελ. Ο κ. Σαμαράς ως πρωθυπουργός είπε όχι στην κ. Μέρκελ και στο υπερταμείο και στον συμβιβασμό με τα Σκόπια. Αυτά που δεν έδωσε ο κ. Σαμαράς τα έδωσε ο κ. Τσίπρας. Και αυτό εξηγεί τους λόγους που η κ. Μέρκελ τότε έριξε την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά».

«Ασφαλώς (σ.σ. έριξε την κυβέρνηση η κ. Μέρκελ) γιατί δεν έκλεινε την 4η αξιολόγηση και δημιούργησε πολιτική αστάθεια τότε στην Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας ήρθε και έδωσε στην κ. Μέρκελ αυτά που δεν έδωσε ο κ. Σαμαράς», συνέχισε και τόνισε πως «εάν ο κ. Σαμαράς είχε κλείσει την αξιολόγηση και μπορούσε να προχωρήσει σε δημοσιονομική χαλάρωση, θα μπορούσε να δώσει με πολύ καλύτερους όρους τη μάχη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Εάν είχε ολοκληρώσει τη θητεία ο κ. Σαμαράς τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Η ουσία είναι ότι οι Γερμανοί τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια του κ. Σαμαρά γιατί ήθελαν να έρθει ο κ. Τσίπρας».

Τι είπε για τη συνέντευξη Σαμαρά

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη Σαμαρά, που άφηνε αιχμές κατά του πρωθυπουργού για τον ανασχηματισμό, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «δεν είδα καμία μπηχτή από τον κ. Σαμαρά». Ανέφερε πως τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός για τα εθνικά θέματα είναι πάγιες θέσεις του, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αμφισβήτησης.

Για τις ανατιμήσεις

Σχολιάζοντας τις αυξήσεις τιμών σε βασικά αγαθά και τους λογαριασμούς ρεύματος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ζημιά στο καλάθι της νοικοκυράς. Ακόμα, αναφέρθηκε στη ΔΕΗ αναφέροντας πως «παρέλαβαν από τον Τσίπρα μια χρεοκοπημένη ΔΕΗ» και πως οι «Συριζαίοι δεν πρέπει να ξαναμιλήσουν για αυτή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα