Γεωργιάδης: Η Ελλάδα τον Μάρτιο είχε τον 6ο χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ

"Με την Ισπανία δε, η διαφορά στον πληθωρισμό τροφίμων αυξήθηκε ακόμη περισσότερο στο 2,4%"

«Η Ελλάδα έχει τον έκτο χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ των 27 τον Μάρτιο του 2023, με βάση την Eurostat», αναφέρει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει:

«Πληθωρισμός Τροφίμων ΦΕΒ 23 vs ΙΑΝ 23

  • Ουγγαρία 45,1% από 47%
  • Σλοβακία 29,1% από 27,5%
  • Λιθουανία 27,5% από 29,7%
  • Εσθονία 25,5 από 25,8%
  • Πολωνία 25,1% από 24,5%
  • Τσεχία 24,6% από 25,2%
  • Λετονία 24,3% από 25,4%
  • Γερμανία 22,9% από 22,3%
  • Βουλγαρία 22,2% από 25%
  • Ρουμανία 22,2% από 22,9%
  • Σουηδία 21% από 22,6%
  • Βέλγιο 20,7% από 18,9%
  • Πορτογαλία 20% από 22%
  • Σλοβενία 19,8% από 19%
  • ΕΕ 19,6% από 19,5%
  • Ολλανδία 18,4% από 18,4%
  • Κροατία 18,3% από 17,9%
  • Ευρωζώνη 17,9% από 17,7%
  • Φινλανδία 17,7% από 17,3%
  • Γαλλία 17,2% από 16,1%
  • Ισπανία 16,5% από 16,7%
  • Δανία 16,1% από 15,3%
  • Αυστρία 14,6% από 16,5%
  • Ελλάδα 14,1% από 14,7%
  • Λουξεμβούργο 13,5% από 13,5%
  • Μάλτα 13,3% από 13,6%
  • Ιταλία 13,3% από 13,5%
  • Ιρλανδία 13,3% από 13,3%
  • Κύπρος 6,1% από 9,1%.

Με την Ισπανία η διαφορά στον πληθωρισμό τροφίμων αυξήθηκε ακόμη περισσότερο στο 2,4% (Ελλάδα 14,1%, Ισπανία 16,5%) τον Μάρτιο από 2% τον Φεβρουάριο (Ελλάδα 14,7%, Ισπανία 16,7%)».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα