Γεωργιάδης: «Να σταματήσει η γκρίνια από την πλευρά των εμπόρων»

Εμμένει στη θέση του για την εκκλησία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμμένει στη θέση του για την εξαίρεση των θρησκευτικών χώρων από τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις για τα νέα μέτρα, απάντησε ότι «η εκκλησία δεν μπορεί να εξισώνεται με το εμπόριο», καθώς και ότι πρέπει «να σταματήσουν να γκρινιάζουν εκείνοι που γκρινιάζουν.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι «Το να κάνεις ένα σκανάρισμα το free pass ή το rapid test δεν είναι τίποτα τρομερό, δεν είναι σπουδαία επιβάρυνση», καλώντας μάλιστα τους εμπόρους να σταματήσουν να «γκρινιάζουν».

Και πρόσθεσε: «Αν θέλουν να έχουμε πάλι γιορτές με click away να μην πάρουμε κανένα μέτρο. Αν δεν το θέλουν, και φαντάζομαι δεν το θέλει κανείς, πρέπει να πάρουμε μέτρα. Λιγότερη γκρίνια και καλύτερη διάθεση».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι στην αρχή που θεσμοθετήθηκε το click away οι έμποροι έλεγαν ότι θα τους καταστρέψει, τα στοιχεία έδειξαν ότι όλος ο κλάδος του εμπορίου κινήθηκε κανονικά.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα μέτρα, δε θα έχουν καμία επίπτωση στο εμπόριο. Το λιανικό εμπόριο τους τελευταίους μήνες πάει από το καλό στο καλύτερο. Όποιος έμπορος δεν το παραδεχτείτε, λέει ψέματα», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε «καλή διάθεση» από τους καταστηματάρχες.

«Να σταματήσει η γκρίνια. Όλη μέρα δουλεύουμε για να λύσουμε τα προβλήματα. Η περισσότερη γκρίνια βλάπτει περισσότερα το εμπόριο από τα μέτρα αυτά καθαυτά», συμπλήρωσε.
Γεωργιάδης: «Η εκκλησία δεν εξισώνεται με το εμπόριο»

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, λέγοντας: «Είναι το ίδιο πράγμα η εκκλησία με τον έμπορο; Είναι ίσης ηθικής αξίας ο χώρος του εμπορίου και ο χώρος της λατρείας; Εγώ ο ίδιος δεν το θεωρώ ίδιο. Όπως λέμε ότι δεν βάζουμε όρους στα σουπερμάρκετ, έτσι λέμε ότι δεν θα τους στερήσουμε και την πνευματική τους τροφή. Απορώ ακόμα που το συζητάμε, εκτός και αν έχουμε γίνει όλοι άπιστοι».

«Είναι αποτέλεσμα της γνωστής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά του χριστιανισμού και της εκκλησίας και είναι βαθιά υποκριτική. Ο Τσίπρας δεν είναι σοβαρός», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η πίστη είναι εξέχουσα έκφραση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν είναι το ίδιο με την εμπορική δραστηριότητα, δεν μπορεί να γίνεται η εξίσωση, είναι βλάσφημη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα