Γεωργιάδης: Σε πέντε μήνες η λειτουργία του νέου Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στο «Σωτηρία»

«Δεν το βάλαμε κάτω. Δεν υποχωρήσαμε στις δυσκολίες!»

Περίπου σε πέντε μήνες αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι νέες υποδομές στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Κατά την επίσκεψή του στο νέο κτήριο, ο υπουργός ανέφερε ότι το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο, η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, ο νέος αξονικός τομογράφος και τα εργαστήρια αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στο «Σωτηρία» μαζί με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και παρουσίασε την πορεία του έργου, το οποίο, όπως σημείωσε, πέρασε από αρκετές δυσκολίες μέχρι να φτάσει στο σημερινό στάδιο.

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο υπουργός αναφέρθηκε στην αρχική αμφισβήτηση για το αν το έργο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, αλλά και στα εμπόδια που προέκυψαν στην πορεία.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Όταν ορκίστηκα υπουργός Υγείας για δεύτερη φορά τον Ιανουάριο του 2024 αντιμετώπισα μία κρίση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ζητήσει την ακύρωση του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”. Δεν πίστευαν ότι θα καταφέρναμε να το ολοκληρώσουμε εντός του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος που είχαμε στη διάθεσή μας. Αρνήθηκα να το κάνω και δεσμεύθηκα ότι θα τα καταφέρναμε. Ήταν άλλωστε αναλογικά το μεγαλύτερό μας έργο στο ΤΑΑ, 30.000.000 ευρώ. Παρά την απίστευτη πολυπλοκότητα, τα δικαστήρια μεταξύ των εταιρειών και την απίστευτη γραφειοκρατία, χθες παραλάβαμε το κτήριο, μεγέθους 3.500 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης χθες εξεδόθη η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου και μας επιτρέπεται πλέον να υπογράψουμε τη σύμβαση με την εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό για τους δύο γραμμικούς επιταχυντές. Σε 5 περίπου μήνες από σήμερα θα κάνουμε τα εγκαίνια και το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο, η μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, ο νέος Αξονικός τομογράφος, τα εργαστήρια κ.λπ. θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους. Γιατί; Διότι δεν τα παρατήσαμε! Δεν το βάλαμε κάτω. Δεν υποχωρήσαμε στις δυσκολίες!».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα