Γεωργιάδης: Στόχος μια ισχυρή κυβέρνηση 4ετίας

Αυτονόητα τα όσα είπε ο Μητσοτάκης για νέες εκλογές τον 15Αύγουστο

Το μόνο κόμμα με το οποίο μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση η ΝΔ είναι το ΚΙΝΑΛ, δεν υπάρχει άλλο είπε ο κ.Γεωργιάδης
Την θέση ότι στόχος της ΝΔ είναι να σχηματίσει μια ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε αυτονόητα τα όσα είπε ο κ.Μητσοτάκης σχετικά με το ενδεχόμενο νέων εκλογών τον 15Αύγουστο εφόσον η κάλπη της 7ης Ιουλίου δεν βγάλει κυβέρνηση.

«Μπροστά μας έχουμε τη μεγαλύτερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών. Άμα την χάσουμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Εάν μετά τις 7 Ιουλίου δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, τότε η χώρα θα οδηγηθεί νομοτελειακά σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική.Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να μεγαλοποιούμε τα αυτονόητα.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε το απολύτως αυτονόητο, ότι αν δεν υπάρχει κυβέρνηση μετά τις 7 Ιουλίου και διαλυθεί η Βουλή θα έχουμε ξανά εκλογές και οι εκλογές που θα έχουμε θα γίνουν με την απλή αναλογική.Τη λέξη “αυτοδυναμία” δεν την έχει πει, “αν δεν έχουμε κυβέρνηση”.

Δυστυχώς η υπερψήφιση της απλής αναλογικής από τον κ. Τσίπρα δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο στην περίπτωση που υπάρχει πολιτική αστάθεια και αυτό δεν είναι θέμα εκβιασμού, είναι θέμα πραγματικότητας» υποστήριξε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος κατέστησε σαφές πως το μόνο κόμμα με το οποίο μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση η ΝΔ είναι το ΚΙΝΑΛ.

«Δεν υπάρχει άλλο.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση;
Όχι.
Με το ΚΚΕ μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση;
Όχι.
Με τη Χρυσή Αυγή μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση;
Όχι.
Με το Μέρα 25 μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση;
Όχι.
Το μόνο κόμμα με το οποίο θα μπορούσε να γίνει συγκυβέρνηση της ΝΔ είναι το ΚΙΝΑΛ, δεν υπάρχει άλλο.
Πάμε στο ΚΙΝΑΛ τώρα.
Τη μια μέρα λέει ο κ. Μαργαρίτης -δεύτερος στο επικρατείας- “θα περιμένουμε να πάρουμε την τρίτη εντολή για να έχουμε πρωθυπουργό κοινής αποδοχής”.

Την επομένη είμαι εγώ με τον Γερουλάνο στη Στάη λέει “κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είμαστε υπέρ της εθνικής ομοψηφίας”, μετά βγαίνει η κ. Γεννηματά λέει “όχι, θα δώσουμε ψήφο ανοχής […] για να περνάνε τα νομοσχέδια, αλλά δε θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης”.

Και ρωτάει ο Μητσοτάκης, λογικά, “αν εγώ έχω 150 με ποιον θα συνεννοηθώ την επόμενη μέρα; […]
Αφού δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους”.

Άρα, πράγματι αν δεν έχουμε τουλάχιστον 151, δημιουργείται κλίμα πολιτικής αστάθειας και αν δεν γίνει κυβέρνηση θα έχουμε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο και μάλιστα με απλή αναλογική.
Αυτό δεν είναι εκβιασμός, είναι πραγματικότητα» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης.

Εξαιρετικό νέο να μείνει εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή

Αναφερόμενος στη συρρίκνωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι «είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο ότι σε κάθε καινούρια δημοσκόπηση που βγαίνει η Χρυσή Αυγή πηγαίνει προς τα κάτω και έχουμε την πρώτη πιθανότητα -μικρή ακόμα- η Χρυσή Αυγή να είναι εκτός Βουλής».
«Θα είναι εξαιρετικό νέο για την ελληνική Δημοκρατία, διότι είναι ντροπή να υπάρχει αυτό το κόμμα στο Κοινοβούλιο.
Για να μην κοροϊδευόμαστε, είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις στο εξωτερικό γιατί υπάρχει αυτό το κόμμα στην ελληνική Βουλή.

Σημειώνω -πολλοί δεν το ξέρουν- ότι η Λεπέν αρνήθηκε να συναντήσει και να κάνει συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, άρα φαντάζεστε για τι κόμμα μιλάμε […]
Στην παρούσα περίπτωση θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς τους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια -κατά τη γνώμη μου πολύ κακώς- επέλεξαν να ψηφίζουν αυτό το κόμμα: Τώρα περνάει η εποχή της οργής, τώρα πάμε να κάνουμε την Ελλάδα ξανά μια κανονική χώρα.

Για να γίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα και να φύγει πράγματι η κυβέρνηση Τσίπρα και να έχει τα χέρια του ο επόμενος πρωθυπουργός λυμένα, χρειάζεται ισχυρή πλειοψηφία» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος απέρριψε κάθε περίπτωση συνεργασίας με την Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου.

Ξεκάθαρο το πρόγραμμα μας

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόγραμμα της ΝΔ έχει θολά σημεία ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε: «Δικαιούται ένα κόμμα, το οποίο εξελέγη με το “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” και που έλεγε “θα τιτλοποιήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις για να πάρουμε λεφτά”, να ρωτάει τη ΝΔ πού θα βρει τα 100 ή 200 δισ. ευρώ;».
Η απάντησή μου είναι όχι.
Γιατί όταν ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε όποιον μιλούσε ελληνικά και όποιον δεν μιλούσε ελληνικά σε αυτή τη χώρα και του πουλούσε “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”, δεν μπορεί να απαιτεί τώρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον υποκωδικό του προϋπολογισμού. Δεν υπάρχει κανένα θολό σημείο. Είναι πεντακάθαρο το πρόγραμμα. Είναι ένα πρόγραμμα φιλελεύθερο, φιλικό προς το επιχειρείν, με χαμηλούς φόρους, με επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, με προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ό,τι κάνουν δηλαδή όλες οι προηγμένες χώρες του πλανήτη, για να τις λέμε προηγμένες χώρες, το ίδιο θέλουμε να κάνουμε εμείς εδώ», τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τα υπερπλεονάσματα.

Επιλογή του Τσίπρα τα υπερπλεονάσματα

«Το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι διαπραγματεύσιμο, όχι από την πρώτη χρονιά, από τη δεύτερη, όταν πρώτα δουν οι ξένοι τι έχουμε κάνει και παρουσιάσουμε έργο, μετά πιστεύω πραγματικά ότι μπορούμε να το διαπραγματευθούμε. Όμως, ο Τσίπρας δεν έκανε πλεονάσματα 3,5%, έκανε υπερπλεονάσματα.
Τη μία χρονιά έβγαλε πλεόνασμα 5%, την άλλη έβγαλε 4,8% , την άλλη πήγαινε για να βγάλει 4%.
Αυτό δεν είναι επιλογή των Ευρωπαίων, είναι επιλογή του Τσίπρα.
Ο Τσίπρας στραγγάλιζε την οικονομία» είπε ο κ.Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης