Γεωργιάδης: «Την πρώτη εβδομάδα του 2021 θα συζητηθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου»

Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για την εστίαση

Για το άνοιγμα το λιανεμπορίου μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας πως θα γίνουν ζητήσεις την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, ενώ παράλληλα μίλησε για το click away και για τα μέχρι τώρα μέτρα λόγω του κορωνοϊού.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, μπήκε η δυνατότητα και για τηλεφωνικές παραγγελίες, εκτός από τις ηλεκτρονικές, «για να βοηθήσουμε τα μικρότερα και συνοικιακά μαγαζιά», αφού τα μαγαζιά είναι κλειστά εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η ηλεκτρονική πώληση θα μας μείνει και στη συνέχεια, καθώς, όπως είπε, είναι κάτι θετικό, και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως «ο φόβος ότι με την τεχνολογία θα χαθούν θέσεις εργασίας υπήρχε σε κάθε εποχή, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ».

Τι θα γίνει με τους καταστηματάρχες που δεν κάνουν επιστροφές χρημάτων

Σχετικά με τις περιπτώσεις που καταστηματάρχες αρνούνται να κάνουν αλλαγές ή επιστροφές χρημάτων αν κάποιος έχει ψωνίσει με τη μέθοδο του click away, κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν καταγγελία στο 1520 και υπογράμμισε ότι αν διαπιστωθεί ότι μαγαζί αρνήθηκε να κάνει επιστροφή εντός 14 ημερών, θα του επιβληθεί πρόστιμο.

«Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θα μετρήσουμε τα δεδομένα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου»

Μιλώντας για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά, εκεί που οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν ότι αυτές οι περιοχές είναι καθαρές από τον ιό, θα ανοίξουμε».

«Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θα μετρήσουμε τα δεδομένα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, και ανέφερε ότι «δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για την εστίαση, γιατί υπάρχει ”φρένο” από τους λοιμωξιολόγους».

Αποκάλυψε ότι σήμερα θα γίνει τηλεδιάσκεψη για τα χιονοδρομικά κέντρα, τα οποία, όπως είπε, «έχουν πάθει πολύ μεγάλη ζημία».

Τι είπε για την πιθανή παράταση του Lockdown

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν υπάρχει απόφαση για παράταση του lockdown, προς το παρόν, και επισήμανε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι «τα χρέη είναι σε αναστολή. Όταν τελειώσει η πανδημία θα δούμε τον λογαριασμό και τότε θα ανοίξει η συζήτηση για τα μέτρα».

Τέλος, για τα εμβόλια ανέφερε ότι θα ήταν «τραγικό σφάλμα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην πάρουν οι χώρες τα εμβόλια που πρέπει και είπε ότι ελπίζει «πως η ευρωπαϊκή επιτροπή θα βρει τη λύση». Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα μπορούσε να παραγγείλει μόνη της εμβόλια, όπως η Γερμανία, απάντησε πως «αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα