Γερμανία: Διευρύνει το προβάδισμά του το SPD σε νέα δημοσκόπηση

Συντριπτικά καταλληλότερος για καγκελάριος ο Σολτ

Τρεις εβδομάδες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) αυξάνει σημαντικά το ποσοστό του, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δεύτερου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ZDF.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κόμμα του Όλαφ Σολτς προηγείται σαφώς των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU / CSU) στον δρόμο προς τις εκλογές στη Γερμανία. Την ίδια ώρα, μειώνεται η δύναμη των Πρασίνων που στις αρχές του καλοκαιριού έμοιαζαν να διεκδικούν ακόμη και την πρώτη θέση.

Στην ίδια δημοσκόπηση, τον Όλαφ Σολτς προτιμά ένας στους δύο πολίτες (53%) για καγκελάριο, ενώ καταλληλότερο για καγκελάριο της Γερμανίας τον θεωρεί το 70%.

Προβάδισμα τριών μονάδων του SPD

Εάν οι εκλογές ελάμβαναν χώρα την επόμενη Κυριακή, CDU και CSU θα παρέμεναν στο 22%, το χαμηλότερο ποσοστό το οποίο έχει καταγραφεί από το ZDF μέχρι στιγμής για τις προσεχείς εκλογές.

Το SPD αύξησε αντιθέτως το ποσοστό του σε σχέση με ανάλογη δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες και αναδεικνύεται η ισχυρότερη δύναμη για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2002 με 25%.

Οι Πράσινοι, που ξεκίνησαν πολύ δυνατά την προεκλογική εκστρατεία τους και προηγήθηκαν δημοσκοπικά για μικρό χρονικό διάστημα, χάνουν τρεις ποσοστιαίες μονάδες και θα ελάμβαναν 17%.

Το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) παραμένει στο 11%. Το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) και η Αριστερά βελτιώνουν το ποσοστό τους κατά μια μονάδα και θα ελάμβαναν 11% και 7% αντίστοιχα. Όλα τα άλλα κόμματα μαζί θα ελάμβαναν 7% (-2%).

Υπολείπεται του Σολτς ο υποψήφιος του CDU/CSU

Τον Όλαφ Σολτς (SPD) θα προτιμούσε για καγκελάριο το 53% των ερωτηθέντων (+4% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση), τον Άρμιν Λάσετ (CDU / CSU) προτιμά το 18% (+1%) και την υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ το 14% (-2%).

Πηγή: ZDF

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα