Γερμανία: Κατηγορίες σε έξι ύποπτα μέλη του ISIS για τρομοκρατικές επιθέσεις

Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν τον περασμένο Ιούλιο, είχαν έρθει σε επαφή με το Ισλαμικό Κράτος της επαρχίας Χορασάν

Η Γερμανία απήγγειλε κατηγορίες σε έξι ξένους υπηκόους που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις για λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους της επαρχίας Χορασάν», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Οι ύποπτοι, που ταυτοποιήθηκαν ως οι υπήκοοι Τατζικιστάν Μουχαμάντσουγιο Α. Νουριντίν Κ., Σαμσούντ Ν., Σαϊντ Σ., Ραμπονί Ζ. και ο υπήκοος Κιργιζίας Αμπροριόν Κ., κατηγορούνται μεταξύ άλλων για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σκόπευαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις ευρείας προβολής στη Γερμανία και τη Δυτική Ευρώπη, αλλά δεν είχαν συγκεκριμένο σχέδιο όταν επενέβησαν οι αρχές επιβολής του νόμου.

Οι ύποπτοι, οι οποίοι συνελήφθησαν τον περασμένο Ιούλιο, είχαν έρθει σε επαφή με το Ισλαμικό Κράτος της επαρχίας Χορασάν που είναι το αφγανικό παρακλάδι του «Ισλαμικού Κράτους», το οποίο ανέλαβε την ευθύνη της μαζικής επίθεσης στη Μόσχα τον περασμένο μήνα, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 137 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, οι ύποπτοι έφθασαν στη Γερμανία μέσω της Ουκρανίας μετά την έναρξη του πολέμου εκεί την άνοιξη του 2022 και δημιούργησαν έναν τρομοκρατικό πυρήνα μαζί με ένα άλλο μέλος από τις Κάτω Χώρες. Συναντιόντουσαν τακτικά για να συζητήσουν τις προθέσεις τους και ανίχνευαν πιθανές τοποθεσίες στη Γερμανία, αναφέρει η ανακοίνωση των εισαγγελέων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα