Γερμανία – Κορωνοϊός: Με το βλέμμα στραμμένο στα εμβόλια Ρωσίας και Κίνας

Ο υπουργός Υγείας της χώρας Γενς Σπαν δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα εμβόλια αυτά, εάν αυτά λάβουν έγκριση από τον Οργανισμό Φαρμάκων της ΕΕ (ΕΜΑ)

Με το βλέμμα στραμμένο στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που έχουν αναπτύξει η Ρωσία και η Κίνα φαίνεται να έχει η Γερμανία, καθώς ο υπουργός Υγείας της χώρας Γενς Σπαν δήλωσε ότι η Γερμανία πρέπει να χρησιμοποιήσει τα εμβόλια αυτά, εάν αυτά λάβουν έγκριση από τον Οργανισμό Φαρμάκων της ΕΕ (ΕΜΑ).

Μιλώντας πριν από τη διάσκεψη έκτακτης ανάγκης με κατασκευαστές εμβολίων, που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας, με αντικείμενο την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στην εκστρατεία εμβολιασμού, ο Γενς Σπαν είπε ότι εάν ένα εμβόλιο «μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, ανεξάρτητα από τη χώρα στην οποία έχει παραχθεί, τότε θα μπορούσε να βοηθήσει».

Την ίδια στιγμή, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θα προεδρεύσει της διάσκεψης, βρίσκεται υπό πίεση για να επιταχύνει το πρόγραμμα εμβολιασμών στη Γερμανία, το οποίο έχει δει δύο εκατομμύρια άτομα να λαμβάνουν δόση μέχρι στιγμής σε σύγκριση με το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 10 εκατομμύρια πολίτες – αν και η Γερμανία έχει δώσει σε περισσότερους ανθρώπους δεύτερη δόση από τη Βρετανία.

Γερμανοί σχολιαστές δήλωσαν ότι η πρόταση του Σπαν έδειξε πόσο πρόθυμη είναι η Γερμανία για την εύρεση λύσης μετά από ημέρες διαμάχης μεταξύ της ΕΕ και της βρετανικής-σουηδικής εταιρείας AstraZeneca σχετικά με τις προμήθειες και τις επενδύσεις.

Επιτάχυνση στην παραγωγή εμβολίων υπόσχονται οι φαρμακευτικές

Στο μεταξύ, φαρμακευτικοί όμιλοι υποσχέθηκαν η Δευτέρα να επιταχύνουν την παραγωγή εμβολίων κατά της Covid λίγο πριν από την διάσκεψη κορυφής για το θέμα στο Βερολίνο και την ώρα που αυξάνονται οι επιθέσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την διαχείριση της κρίσης.

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech ανακοίνωσε την παράδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως και 75 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με την αμερικανική Pfizer κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Ταυτόχρονα, η γερμανική Bayer δεσμεύθηκε να παραγάγει το εμβόλιο της γερμανικής CureVac, το οποίο βρίσκεται σε φάση πιστοποίησης, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Υγείας Γενς Σπαν.

Στόχος, η παραγωγή 160 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου το 2022. Η παραγωγική ικανότητα της Bayer προστίθεται στην παραγωγή του υπάρχοντος δικτύου της CureVac 300 εκατομμυρίων δόσεων φέτος και ενός δισεκατομμυρίου δόσεων το 2022, εξήγησε ο Φραντς-Βέρνερ Χάας, διευθυντής της CureVac.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα