Γερμανική «σφαλιάρα» στον Ερντογάν

Οι επεκτατικές πολιτικές του Σουλτάνου κατάφεραν να αποτραβήξουν τον γερμανικό κολοσσό Volkswagen από την Τουρκία δημιουργώντας ζημιά σχεδόν ένα δισ. εκατ. τουρκικές λίρες

Το φυσάει και δεν κρυώνει πλέον ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καθώς οι πολιτικές του ημέρα με την ημέρα βυθίζουν στο «πάτο» του επιχειρηματικού κόσμου τις επενδύσεις στη χωρά του.

Ένα παράδειγμα που το αποδεικνύει αυτό είναι η Volkswagen, η οποία πριν δύο χρόνια είχε συμφωνήσει με τον… Σουλτάνο για επένδυση εκατομμυρίων, θέλοντας να κατασκευάσει μια μεγάλη μονάδα παραγωγής, έξω από την Άγκυρα.

Μάλιστα τότε η χαρά του Τούρκου προέδρου ήταν τόσο μεγάλη που είχε δώσει εντολή όλο το τουρκικό Κράτος και οι αξιωματούχοι να αγοράζουν μόνο Volkswagen αυτοκίνητα.

Όμως οι επεκτατικές πολιτικές του Ερντογάν και οι προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, έστρεψαν το κλίμα και πλέον μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, είτε παγώνουν τις επενδύσεις τους στην Τουρκία, είτε ακόμα και τις ακυρώνουν.

Η «σφαλιάρα» από τον γερμανικό κολοσσό

Ο γερμανικός κολοσσός Volkswagen μάλιστα, όχι μόνο ακύρωσε την επένδυση που είχε συμφωνήσει, αλλά κλείνει και θυγατρικές της στην Τουρκία.

Έκλεισε λοιπόν την «Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανίας και Εμπορίου Volkswagen Τουρκίας» στην πόλη της Manisa που βρίσκεται στην δυτική Τουρκία. Ειδικότερα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να διαλύσει την εταιρεία που είχε ιδρύσει τον Οκτώβριο του 2019 με κεφάλαιο 943,5 εκατομμύρια τουρκικές λίρες.

Σύμφωνα μάλιστα με τοπικά ΜΜΕ, θα ακολουθήσουν και άλλες θυγατρικές των Γερμανών.

Η ενόχληση της τουρκικής Κυβέρνησης για όλα τα παραπάνω είναι έντονη, με τον υπουργό Βιομηχανίας Mustafa Varank να βλέπει «πολιτικά κίνητρα» πίσω από τις αποφάσεις της VW ρίχνοντας την ευθύνη ξεκάθαρα στην Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel…

 

ΠΗΓΗ: www.newsauto.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα