Γεροβασίλη: “Καμία ανοχή στο έγκλημα και στην παραβατικότητα στα Εξάρχεια”

Τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ επισήμανε πως η περιοχή έχει σύνθετα θέματα

Η κα Γεροβασίλη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ανέφερε: «Ρίμαι αποφασισμένη αλλά και υποχρεωμένη από τη θέση μου να μη δείξω καμία ανοχή».

Ακόμη η κα Γεροβασίλη χαρακτήρισε επιτυχημένη τη σημερινή επιχείρηση της Αστυνομίας στα Εξάρχεια, επισημαίνοντας ότι «η ουσία είναι να παράγεται αποτέλεσμα και μετά. Δηλαδή να υπάρχουν νομικές συνέπειες. Γιατί αρκετές φορές έχουν γίνει προσαγωγές και συλλήψεις αλλά λίγες ώρες μετρά βρίσκονται πάλι ελεύθεροι μια και δεν υπήρχαν στοιχεία. Η ουσία είναι να μη γίνονται επιχειρήσεις–σκούπα για εντυπωσιασμό, αλλά επιχειρήσεις που να έχουν αποτέλεσμα”.

Ακόμη τόνισε πως «μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η Αστυνομία να εξαντλήσει τις δυνατότητές της και πιστεύω ότι θα το κάνει», σημειώνοντας πάντως ότι «Η περιοχή των Εξαρχείων έχει σύνθετα θέματα».

Σε ερώτηση για το πώς θα διασφαλιστεί πως τα δυο κτίρια που εκκενώθηκαν σήμερα μπορεί να ανακαταληφθούν, η κα Γεροβασίλη τόνισε ότι «ο ρόλος της αστυνομίας είναι κατασταλτικός. Από εδώ και πέρα έχει ρόλο ο ιδιοκτήτης, ο οποίος με τη συνεργασία της Αστυνομίας θα πρέπει να διαφυλάξει την περιουσία του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα