Γεροβασίλη: “Ξεκινά άμεσα έρευνα για το λιντσάρισμα του Ζακ”

«Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό. Πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα».

Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά, σε δήλωση της για το νέο βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. Να θυμίσουμε ότι το βίντεο, που έφερε στη δημοσιότητα η «Εφημερίδα των Συντακτών» δείχνει τη στιγμή της βιαίας σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου από ομάδα οκτώ αστυνομικών.

Διαταγή για Προκαταρκτική Έρευνα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνέχεια της δήλωσης που έκανε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι «μετά το βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα σε ιστοσελίδα ημερήσιας εφημερίδας, διατάχθηκε ήδη προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να αξιολογηθεί συνολικά η επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών.

Πάγια τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας και βούληση της παρούσας Φυσικής Ηγεσίας αποτελούν το αστυνομικό προσωπικό να λειτουργεί πάντοτε εντός του ισχύοντος θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου, διατηρώντας ως γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα