Γεροβασίλη: «Βλέπει ξανά “λίπος” στο Δημόσιο ο κ. Μητσοτάκης»

«Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει ξανά “λίπος” και “περιττό βάρος” στο Δημόσιο», υπογραμμίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας το σημείο της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ περί αύξησης του μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη «σκόπιμα προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να παραπληροφορήσει τους Έλληνες πολίτες». Η υπουργός, επικαλούμενη τη σχετική απογραφή, αναφέρει ότι το μόνιμο προσωπικό το Δεκέμβριο του 2017 ήταν 566.861, το Δεκέμβριο του 2016, 565.671 και τον Δεκέμβριο του 2014, 576.856. Δηλαδή το μόνιμο προσωπικό του Δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων των Σωμάτων Ασφαλείας, των εκπαιδευτικών, του κλήρου κ.ά.) είναι μειωμένο κατά περίπου 10.000 σε σχέση με την περίοδο που ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας, προσθέτει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Σε μια ομιλία στην οποία ανέφερε ότι οι πολίτες θα πρέπει να επωμίζονται και το βάρος μιας ιδιωτικής ασφάλισης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ξανά τη σκληρή νεοφιλελεύθερη ιδεολογία που θέλει με κάθε τρόπο την συρρίκνωση του δημοσίου τομέα και την εκχώρηση υπηρεσιών του στον ιδιωτικό.

Ευτυχώς, ο Πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος παλαιότερα χαρακτήρισε ως “λίπος” και “περιττό βάρος” εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα των απολύσεών του, δεν θα βρεθεί ποτέ στην “ευχάριστη” θέση να υλοποιήσει τα σχέδιά του», καταλήγει η κ. Γεροβασίλη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα