Γερουλάνος και Χρηστίδης «καρφώνουν» τον Πάνο Καμμένο

Με αφορμή την νέα καταδίκη του πρώην υπουργού και συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα για συκοφαντία κατά του Αντρίκου Παπανδρέου

Τα καρφιά τους εξαπέλυσαν Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης εναντίον του πρώην υπουργού και συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την νέα καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Αντρίκου Παπανδρέου.

«Ο Πάνος Καμμένος κατέβασε την πολιτική στον πιο χυδαίο βούρκο συκοφαντίας και σπίλωσης» αναφέρει ο Παύλος Γερουλάνος.

Παράλληλα, ο κ. Γερουλάνος τονίζει ότι πάνω στο φόβο και τις αγωνίες του λαού «οι Καμμένοι» έχτισαν το δρόμο για την εξουσία χωρίς καν να ξέρουν τι θα κάνουν όταν την πάρουν.

«Μπράβο στον Ανδρέα Παπανδρέου γιατί δεν έκανε πίσω και δικαιώθηκε», καταλήγει ο Παύλος Γερουλάνος.

Ολόκληρη η δήλωση Γερουλάνου

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο έλεγχος της εξουσίας είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να λογοδοτούν. Kανείς δεν αμφισβητεί ότι η ελευθερία του λόγου είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη.

Όμως, ο ρόλος των πολιτικών στην εποχή των fake news και της κοινωνικής ακύρωσης δεν είναι να γαργαλάνε τα πιο φοβικά μας σύνδρομα αλλά να εμπνέουν και να στηρίζουν τις μεγάλες μας φιλοδοξίες. Αντίθετα, στο όνομα του δήθεν «πατριωτισμού» ο κ. Καμμένος “κατέβασε” την πολιτική στο πιο χυδαίο βούρκο συκοφαντίας και σπίλωσης.

Σηματοδότησε την έναρξη μιας εποχής που η συκοφάντηση μέσω θεωριών συνωμοσίας έγινε καθημερινή, παραληρηματική και καθολική συνήθεια. Πάνω στον φόβο και τις αγωνίες ενός ολόκληρου λαού, οι “Καμμένοι” έχτισαν τον δρόμο για την εξουσία χωρίς να ξέρουν τι θα την κάνουν όταν την πάρουν. «Κληρονομιά» αυτής της εποχής ήταν η απαξίωση της πολιτικής και μαζί των ανθρώπων που υπηρέτησαν τέτοιες πρακτικές. Σήμερα, όμως αυτές οι συνέπειες αγγίζουν την κοινωνία μας όπου κάποιοι χτίζουν σενάρια φαντασίας για να κερδίσουν φθηνούς πολιτικούς πόντους. Ακόμα και όταν αυτό έχει συνέπειες στη δημόσια υγεία.

Σε τέτοιες συμπεριφορές όλοι μας μαζί και ο καθένας ξεχωριστά οφείλουμε να αντισταθούμε. Χωρίς να χαριζόμαστε σε κανέναν οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε και να υπηρετούμε την αλήθεια. Είναι υποχρέωση μας για να διατηρούμε το δικαίωμα να μιλάμε ελεύθερα.

Μπράβο στον Ανδρέα Παπανδρέου γιατί δεν έκανε πίσω και δικαιώθηκε. Υπερασπίστηκε μέχρι τέλους το δικαίωμα στην αλήθεια και την αξιοπρέπεια, και άρα στη Δημοκρατία.

Χρηστίδης για Καμμένο: Κάποιοι έκαναν καριέρες στη χυδαιότητα και τη συκοφαντία

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης σχολίασε και αυτός την καταδίκη του Πάνου Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμιση στην υπόθεση με τα CDS ανέφερε πως κάποιοι καριέρες στη χυδαιοτητα και τη συκοφαντία.

«Η καταδίκη του κ. Καμμένου για τη συκοφαντική δυσφήμηση του Ανδρέα Α. Παπανδρέου και την υπόθεση των CDS επιβεβαιώνει αυτο που όλοι ξεραμε. Οτι κάποιοι έκαναν καριέρες στη χυδαιότητα και τη συκοφαντία. Πρώτος πρώτος ο κ. Καμμένος, που ως βουλευτής της ΝΔ το 2011 επένδυσε σε ανυπόστατα ψευδή.

Μαζί με εκείνον, όμως, οφείλει μια συγγνώμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι τόσα χρόνια σιωπούσε, οταν ο συγκυβερνήτης του συκοφαντουσε χυδαία το ΠΑΣΟΚ , τον Γιώργο Παπανδρέου και την οικογένειά του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα