Γευμάτισαν Μπάιντεν και Μακρόν στις ΗΠΑ

Ποιό ήταν το «μενού» των συζητήσεων

Ο Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται ήδη στην Ουάσιγκτον, για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, από τότε που εξελέγη πρόεδρος.

Επίσκεψη που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή και έχει στην ατζέντα, μείζονα ζητήματα, με πρώτο και κυριότερο την αποφυγή ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, που συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που έγινε δεκτός στον Λευκό Οίκο μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Το γεύμα Μπάιντεν – Μακρόν

«Καλωσορίζοντας μερικούς φίλους στην πόλη», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter με αφορμή τη συνάντηση που είχε ο ίδιος και η σύζυγός του με το ζεύγος Μακρόν.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν θέματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, το Ιράν και η Κίνα καθώς και οι διμερείς εμπορικές σχέσεις.

Η επίσκεψη Μακρόν στις ΗΠΑ πραγματοποιείται 14 μήνες μετά τη συμφωνία AUKUS μεταξύ ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστραλίας που οδήγησε τις σχέσεις Παρισιού – Ουάσιγκτον στο ναδίρ με τη Γαλλία να ανακαλεί τον πρέσβη της από την αμερικανική πρωτεύουσα.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα