«Γι’ αυτό με τον Αντώνη…»

Η επιστολή με εύσημα ενός απλού πολίτη για τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά

H… άποψη της «ΑΠΟΨΗΣ» για τον πρώην πρωθυπουργό και τέως πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ούτε «κρυφή» είναι, ούτε μακιγιαρισμένη με… δηθενιές αντικειμενικότητας. Αντίθετα είναι μπολιασμένη από την ξεκάθαρα δημοσιογραφική αξιολόγηση του πολιτικού στίγματος που έχει αφήσει ο Μεσσήνιος πολιτικός από την πρώτη στιγμή που εισήλθε στην πολιτική κονίστρα μέχρι και σήμερα.

Φυσικά το «παράσημο» για τον Αντώνη Σαμαρά δεν είναι η άποψη που έχουν γι’ αυτόν οι δημοσιολογούντες, αλλά τα εύσημα που του αποδίδουν οι πολίτες αξιολογώντας το έργο της διακυβέρνησης Σαμαρά και μάλιστα σε χρόνια πλήρους δημοσιονομικής ασφυξίας.

Ένας από τους πολλούς τέτοιους πολίτες «σκάρωσε» μία λιτή σε έκταση αλλά πλουσιότατη σε επισημάνσεις  επιστολή και την έστειλε στα γραφεία της «Α», κατορθώνοντας σε λίγες λέξεις να συμπυκνώσει τα σπουδαία πεπραγμένα σκληρής τετραετίας και όχι μόνο: από την ουσιαστική διάσωση της χώρας από την χρεοκοπία το 2012 ως την με κόστος άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να υποταχτεί σε ξένα συμφέροντα που ήθελαν (σ.σ. και θέλουν) την Ελλάδα παραδομένη άνευ όρων στα εθνικά ζητήματα (μεταναστευτικό, Μακεδονικό).

Αυτή την επιστολή δημοσιεύει σήμερα η «Α» διατηρώντας την ανωνυμία του αναγνώστη μας όπως ακριβώς ήταν και η επιθυμία του…

“ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ…”

«Ήταν και παραμένει ο ένας και μοναδικός! Εξελέγη κόντρα σε όλες τις προβλέψεις των “έγκριτων” δημοσκόπων.

»Δήλωσε από την πρώτη στιγμή πως θα πάρει σφουγγάρι και θα σβήσει όλα όσα τον αδίκησαν και το έκανε. Και μόνον που τοποθέτησε στις επαναληπτικές εκλογές τού 2012, στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας τη βασική διαχρονικά αντίπαλό του –μετά τη συντριβή της ΔΗΣΥ, που είχε γίνει για να του στερήσει προφανώς την αυτοδυναμία ή ακόμα και τη νίκη–, το αποδεικνύει περίτρανα.

»Παρέλαβε τη χώρα κολλημένη και καραβοτσακισμένη στα βράχια, την ξεκόλλησε με τεράστιο πολιτικό κόστος για τον ίδιον κυρίως, και την παρέδωσε πολύ καλλίτερη απ’ ό, τι την παρέλαβε.

»Συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και με σύνεση και τη βοήθεια ως το τέλος του Ευάγγελου Βενιζέλου, κατάφεραν  να ξαναβάλουν η χώρα στη διεθνή κοινότητα ως ισότιμο συνομιλητή.

»Αρνήθηκε, τον εποικισμό τής χώρας από τούς λαθροεισβολείς του Σόρος και έκανε ό, τι μπορούσε με την πολιτική του, για να την αποτρέψει.

»Αρνήθηκε, εδώ και 28 χρόνια και παρέμεινε συνεπής μέχρι τώρα, την παραχάραξη της Ιστορίας της Μακεδονίας μας  από τους Σκοπιανούς. Οι αντίπαλοί του ένθεν κακείθεν –κυρίως για το Σκοπιανό και το Λαθρομεταναστευτικό– έκαναν τα πάντα για να τον υπονομεύσουν και να τον ανατρέψουν.

»Έτσι ιδρύθηκε μέχρι και ποταμίσιο κόμμα “ειδικού σκοπού” γι’ αυτό, και στο τέλος με τη βοήθεια της “άσπονδης φίλης” Γερμανίας κατάφεραν να πετύχουν τον σκοπό τους!

»Παραιτήθηκε την ίδια νύχτα, μετά το αποτέλεσμα τού δημοψηφίσματος παρωδία –μη περιμένοντας καν να δει την τέλεια κωλοτούμπα τού ανεκδιήγητου Αλέξη– γιατί ανέκαθεν τη συνείδησή του και την αξιοπρέπειά του την έβαζε και τη βάζει πάνω από καρέκλες και αξιώματα.

»Βοήθησε τον διάδοχο του, όσο δεν βοηθήθηκε ποτέ ο ίδιος, για το καλό της παράταξης και την απαλλαγή της χώρας από τον καταστροφικό ΣΥΡΙΖΑ.

»Έκανε νοματαίους ανθρώπους που επαληθεύοντας το λεχθέν περί αχαριστίας, γύρισαν να δαγκώσουν το χέρι που τούς ευεργέτησε.

»Υπήρξε ο καλλίτερος πρωθυπουργός τής μεταπολίτευσης και παραμένει ένα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για την Ελλάδα.

«Ναι ρε με τον Αντώνη, γιατί ήταν και παραμένει ο ένας και μοναδικός για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Έθνους!».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα