Για 2η χρονιά Wolt & Wolt Market, στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων

Σκοπός της συγκεκριμένης εορταστικής πρωτοβουλίας είναι η υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες

Η Wolt και το Wolt Market αναλαμβάνουν δράση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αυτές τις γιορτές, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.). Σκοπός της συγκεκριμένης εορταστικής πρωτοβουλίας είναι η υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Μέσω της εφαρμογής της Wolt, έως και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να προσφέρουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο το ποσό της προτίμησής τους (από 5 έως 50 ευρώ), ενώ παράλληλα Wolt και Wolt Market δεσμεύονται να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις δωρεές των χρηστών θα διατεθεί για την προμήθεια τροφίμων και άλλων προϊόντων καθημερινής χρήσης, τα οποία στη συνέχεια θα διανεμηθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στους δικαιούχους συμπολίτες μας για την κάλυψη βασικών αναγκών τους. Από πλευράς τους, η Wolt και το Wolt Market θα προσφέρουν επιπλέον αγαθά, για να μεγιστοποιηθεί ο αριθμός των ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.). Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στην πρωτοβουλία είναι ανοιχτή και δεν προϋποθέτει την αποστολή παραγγελίας στην πλατφόρμα.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. άρχισε να λειτουργεί το 2007. Πρόκειται για μία σημαντική δομή από την οποία άτομα και οικογένειες που ζουν κάτω από τo όριο της φτώχειας, λαμβάνουν σε τακτική βάση τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας. Με 450 δικαιούχους ανά εξάμηνο παράγει σημαντικό κοινωνικό έργο μέχρι σήμερα. Το 2020, μία χρονιά που σημαδεύτηκε από πρωτόγνωρες δοκιμασίες, οι ωφελούμενοι του Κ.Υ.Α.Δ.Α. έφθασαν τους 26.000, ενώ συστάθηκαν και δύο νέα προγράμματα για την ενίσχυση 480 επιπλέον νοικοκυριών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί μέρος της εορταστικής πρωτοβουλίας για καλό σκοπό που υλοποιεί η Wolt και το Wolt Market σε συνολικά 9 πόλεις της Ελλάδας. Αυτές είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Πάτρα, ο Βόλος, το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Αγρίνιο και η Κοζάνη. Υποστηρίζοντας 9 φορείς σε 9 πόλεις της χώρας, Wolt και Wolt Market συμβάλλουν στη δημιουργία ενός γεωγραφικά εκτεταμένου δικτύου αλληλεγγύης, ενώνοντας τους ανθρώπους των τοπικών κοινωνιών για καλό σκοπό, που δεν είναι άλλος από την έμπρακτη στήριξη όσων συνανθρώπων μας έχουν ανάγκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα