Για 30.000 κρούσματα εποχικής γρίπης ημερησίως στην Ελλάδα, μιλά ο καθηγητής Τζανάκης

«Μεγάλοι άνθρωποι με υπόστρωμα σε νοσήματα νοσούν βαριά με αποτέλεσμα να οδηγούνται στα νοσοκομεία» ανέφερε - «Όλη η Ελλάδα είναι άρρωστη»

Έξαρση εμφανίζει ο ιός της γρίπης στην Ελλάδα, όπως και ο αναπνευστικός – συγκυτιακός ιός (RSV) οι οποίοι παίρνουν τα ηνία στη χώρα μας.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι καθημερινά, τα κρούσματα γρίπης αγγίζουν τα 20.000-30.000 την ημέρα. «Όλη η Ελλάδα είναι άρρωστη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ο κ. Τζανάκης, δεν πρέπει να υπάρχει καθησυχασμός, αφού ο RSV προσβάλει και μεγάλες ηλικίες. «Μεγάλοι άνθρωποι, με υπόστρωμα σε νοσήματα, νοσούν βαριά με αποτέλεσμα να οδηγούνται στα νοσοκομεία», πρόσθεσε.

Σύμμαχος στη μάχη κατά των ιών φαίνεται να είναι τόσο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όσο και αυτό της γρίπης, που περιέχει το στέλεχος «Η3Ν2», το οποίο και δημιουργεί ασπίδα προστασίας, όχι καθ’ ολοκληρία.

Τέλος, ο κ. Τζανάκης συνέδεσε τη μεταδοτικότητα του αναπνευστικού ιού, χαρακτηρίζοντάς της ιδιαίτερα ισχυρή, μέσω των χεριών, των επιφανειών και των αντικειμένων, συνιστώντας καλή αντισηψία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα