Για «εκδίκηση» μιλάει ο Παπαγγελόπουλος

Τι είπε για τον Αντώνη Σαμαρά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης για τα τεκταινόμενα στην υπόθεση Novartis

Για πρωτοφανή απόπειρα εκδικητικής πολιτικής δίωξης κάνει λόγο σε γραπτή δήλωση που του δημοσιοποιήθηκε λίγο μετά από τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (19/9) ο πρωταγωνιστής –όπως εξελίσσεται για την ώρα τουλάχιστον– της υπόθεσης Novartis, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Μάλιστα με αφορμή την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή που αφορά τους καταγγελόμενους χειρισμούς του στην υπόθεση της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας ο πρώην αναπληρωτής υπουργού Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε δεικτικά στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για πρώτη φορά, ελπίζω και τελευταία, είμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω με τον κύριο Σαμαρά. Θα πάμε μέχρι το τέλος».

Αναλυτικά, ο Δ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει τα εξής στη δήλωσή του:

«Μετά από μία σύντομη ανάγνωση των κρίσιμων εγγράφων της δικογραφίας ανεπιφύλακτα δηλώνω:

»Πρόκειται για μία πρωτοφανή απόπειρα εκδικητικής πολιτικής δίωξης. Η ανυπαρξία οποιουδήποτε στοιχείου στη δικογραφία σε βάρος μου και σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα μετατρέπουν την αθλιότητα σε γελοιότητα.

»Με παρανοϊκά μυθεύματα και παράνομες πράξεις προσπαθούν να συσκοτίσουν την αλήθεια, να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό και να συγκαλύψουν βαρύτατες ευθύνες που αφορούν όχι μόνο το σκάνδαλο της Novartis αλλά και τη διερεύνησή του.

»Θα είναι άξιοι συγχαρητηρίων όσοι καταφέρουν να συντάξουν κατηγορητήριο σε βάρος μου με τα αστεία παρανοϊκά μυθεύματα της δικογραφίας. Όμως τα ψέματα τελείωσαν. Όποια διαδικασία και αν μεθοδεύσουν σε βάρος μου η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Και στη Δικαιοσύνη και στον ελληνικό λαό.

»Έφθασε η ώρα να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί συνωμότες και σκευωροί που ταλαιπωρούν για πολλά χρόνια και πληγώνουν βάναυσα το κόμμα τους και τη Δικαιοσύνη. Για πρώτη φορά, ελπίζω και τελευταία, είμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω με τον κύριο Σαμαρά. Θα πάμε μέχρι το τέλος».

Τις κινήσεις του ο Δ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει πριν από 48 ώρες στο CNN Greece αναφερόμενος στα της Novartis ότι «όλα αυτά είναι αθλιότητες που χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές και τους εκτελεστές της».

Διαβάστε επίσης