«Για να νικήσουμε τον κορωνοϊό απαιτείται σωματική αποστασιοποίηση, όχι κοινωνική»

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στη μάχη κατά του ιού στη χώρα μας

Για τη μάχη κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας αλλά και την στάση που πρέπει να κρατήσουν οι Έλληνες πολίτες αναφέρθηκε σε δήλωσή του στην «Καθημερινή» ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Για να νικήσουμε τον κορωνοϊό απαιτείται σωματική αποστασιοποίηση, όχι κοινωνική. Την κοινωνικότητά μας δεν πρέπει να τη χάσουμε. Χρειάζεται να επικοινωνούμε με τους συνανθρώπους μας και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο

Και όλοι μαζί στηρίζουμε τους ήρωες γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης και νικούν το φόβο. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους ενισχύουμε και να προστατεύουμε τον πληθυσμό της χώρας», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι «Υποσχεθήκαμε ότι δε θα σταματήσουμε να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να αναπτύξουμε το μέγιστο αριθμό Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε όλη την επικράτεια. Αυτή την εβδομάδα, προσθέσαμε 40 νέες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ του ΕΣΥ, φτάνοντας έτσι συνολικά τις 910. Και προχωράμε καθημερινά στην λειτουργία σε νέων κλινών ΜΕΘ, με τον απαραίτητο εξοπλισμό και με τη βοήθεια των ιατρών και των νοσηλευτών του ΕΣΥ».

Διαβάστε επίσης