«Για να πετύχεις πρέπει να δείχνεις ότι είσαι έτοιμος για τη ρήξη»

Δεν τρομάζει τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, το ενδεχόμενο ρήξης με τους «θεσμούς», σε περίπτωση που εμμείνουν στη συνταγή της εξοντωτικής λιτότητας.

Μιλώντας στον ρ/σ Real fm εξέφρασε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο, καθώς «κάτι τέτοιο θα ήταν χειρότερο ακόμη και από τη χρεοκοπία». Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη «για να πετύχεις σε αυτή τη συμφωνία πρέπει να δείχνεις ότι είσαι έτοιμος για τη ρήξη», ενώ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει τη χώρα και τον ελληνικό λαό ακόμα και σε ενδεχόμενη αποτυχία.

«Στο Brussels group είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης αποκαλύπτοντας ότι οι θεσμοί έχουν επαναφέρει παλαιότερες αξιώσεις τους για μειώσεις μισθών και συντάξεων. «Αυτοί κινούνται στην ίδια λογική που κινούνταν επί Χαρδούβελη. Ζητάνε αυτά που ζητούσαν από τον κ. Χαρδούβελη και δεν τους τα έδινε», προσέθεσε ο κ. Στρατούλης.

Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Παππά για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας απέναντι στη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, διεμήνυσε πως «αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ταπεινωτική υποχώρηση» και ότι δεν θα τεθούν τέτοια ζητήματα καθώς δεν πρόκειται να έρθει μια κακή συμφωνία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα