Για όλα ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία κατά τον Βίτσα

«Ακούω μέχρι αθλιότητες, όπως αυτές για τα απόρρητα ή τα ειδικά κονδύλια, ακούω έναν αντιπολιτευτικό λόγο χωρίς αρχές, με μία μόνη λογική ότι αυτοί είναι οι “νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας” και κακώς υπάρχει εδώ και τριάμισι χρόνια η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από την αντιπολίτευση και μερίδα των ΜΜΕ. Και πρόσθεσε: «Η Ν.Δ. προσπαθεί με όλους τους τρόπους, ακόμη και αδιαφορώντας για το καλό της χώρας, να πετύχει να ρίξει την κυβέρνηση. Αλλά το “πικρό ποτήρι” θα το πιει, και θα το πιει και στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2019».

Όσον αφορά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, ο κ. Βίτσας, τόνισε: «Η οικειοθελής παραίτηση του Νίκου Κοτζιά δεν είναι μία καλή εξέλιξη. Σε βασικές πρωτοβουλίες που είχε πάρει ο πρωθυπουργός, ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ο πιο άμεσος ενισχυτής» και συμπλήρωσε: «Δεν πρόκειται για διένεξη δύο υπουργών. Στο Μακεδονικό υπάρχει σαφής διαφορά ανάμεσα στην άποψη των κομμάτων που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση. Έχει ειπωθεί και δεν ήταν στα στοιχεία της συμφωνίας του 2015 το ζήτημα. Δεν συμφωνώ με κανέναν, να προδικάζει το τι θα κάνει. Σε αυτή τη λογική, ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα ότι κανείς δεν θα συμπλεύσει με αυτή την προσπάθεια της ΝΔ να εξαχρειώσει τα πολιτικά ήθη και να βρει τρόπους να ρίξει την κυβέρνηση. Οι ΑΝΕΛ είπαν διά του προέδρου τους ότι ταυτίζονται με αυτή τη θέση του πρωθυπουργού».

Σχετικά με τα δημοσιεύματα και τις αναφορές της Ν.Δ. για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ο υπουργός υπογράμμισε ότι «για τα ζητήματα που “σήκωσε” η Ν.Δ. για την οικονομική διαχείριση του προσφυγικού, εγώ απάντησα ότι “οποιοσδήποτε έλεγχος είναι καλοδεχούμενος, εδώ δεν θα βρείτε τόπο ‘να πατήσετε’, θα βρείτε τόπο για να ζητάτε συγγνώμη”».

Διαβάστε επίσης