Για ποιον λόγο χρησιμοποιεί το «Facebook», ο Αύγουστος Κορτώ; (φωτό)

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο συγγραφέας και μεταφραστής, στο περιοδικό «Down Town»

Ο καθένας χρησιμοποιεί για διαφορετικό λόγο τις άπειρες δυνατότητες που μας προσφέρει το διαδικτυακό μπλε «σαλόνι» ή αλλιώς το «Facebook», που έχει μπει εδώ και χρόνια για τα καλά στη ζωή μας.

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει αρκετούς διάσημους να αποκαλύπτουν τους δικούς τους λόγους που δίνουν την… ψήφο εμπιστοσύνης τους στο διαδικτυακό «παιδί» του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Αυτή τη φορά μάθαμε τι κρύβεται πίσω από την αγαπημένη τάση του γνωστού συγγραφέα και μεταφραστή, Αύγουστου Κορτώ, να εκφράζεται πολύ συχνά (και) μέσω του προφίλ του στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ο ίδιος προέβη στην αποκάλυψη, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό «Down Town».

«Το Facebook είναι το αντίδοτο σε μια δουλειά -γράψιμο και μετάφραση- τρομερά μοναχική. Και η αγάπη που λαβαίνω, αναπάντεχη και πολύτιμη, μου δίνει δύναμη να συνεχίζω το έργο μου όσο καλύτερα μπορώ», δήλωσε ο Α.Κορτώ, δείχνοντάς μας το τι ρόλο μπορεί να πάρει στη ζωή ενός ανθρώπου κάτι που δημιούργησε ένας άλλος άνθρωπος, σε μια αντίστοιχη δική του μοναχική στιγμή.

Σε μια στιγμή, που όπως ο ίδιος ο δημιουργός του «Facebook» έχει αναφέρει, ήταν «μία νύχτα που είχε πιει λιγάκι παραπάνω»

(Σελ.65, «Down Town»/Ιούνιος 2019)

Διαβάστε επίσης