Για τα… μάτια της Eldorado η νέα επίθεση «Ρουβίκωνα»

Νέα επίθεση πραγματοποίησε η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας», αυτή τη φορά στη πρεσβεία του Καναδά.

Συγκεκριμένα, περίπου δέκα άτομα επιτέθηκαν, λίγο μετά της 6:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (21/10) προξενώντας πολλές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία, πέταξαν μπογιές, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου, το οποίο, όμως, αφέθηκε αργότερα ελεύθερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρεσβεία δεν φυλάσσεται από την αστυνομία, αλλά από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Ωστόσο οι υπάλληλοι της φύλαξης τρόμαξαν από την επίθεση και έτσι δεν μπόρεσαν να δουν πώς διέφυγαν οι δράστες, ώστε να βοηθήσουν με τις καταθέσεις τους το έργο των αρχών. Όμως στο σημείο της επίθεσης υπάρχουν κάμερες ασφαλείας που μπορούν να βοηθήσουν το έργο των αρχών.

Η ανάρτηση «Ρουβίκωνα» στο Facebook για την ευθύνη της επίθεσης

Μετά την επίθεση στην καναδική πρεσβεία, η συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου επικαλέστηκε τη στήριξη που παρέχει η χώρα του Καναδά σε πολλές εξορυστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως με κύρια έδρα τον Καναδά. Μια από αυτές τις εταιρείες είναι η Eldorado Gold που εμπλέκεται στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

«Οι Καναδικές πρεσβείες ανά τον κόσμο συστηματικά υπερασπίζονται τις Καναδικές εξορυκτικές σε σημείο που να εκβιάζουν κυβερνήσεις να δεχτούν την εξόρυξη απειλώντας με διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας».

Επίθεση στην πρεσβεία του καναδικού κράτους στην Ελλάδα για την στήριξη που αυτό παρέχει στην εταιρία Eldorado…

Gepostet von Ρουβίκωνας am Sonntag, 21. Oktober 2018

 

Στη συνέχεια έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει λεπτό προς λεπτό την επίθεση στη πρεσβεία.

Διαβάστε επίσης