Για θέματα της ΚΕΔΕ συζήτησαν η Έλενα Κουντουρά και ο Γιώργος Πατούλης

H διερεύνηση των πεδίων συνεργασίας της ΚΕΔΕ με το υπουργείο Τουρισμού στην δυναμική ανάπτυξη και προβολή του τουρισμού υγείας με στόχο την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με την υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού να έχει ενεργό συμμετοχή στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, ως ο εγγύτερος βαθμός στον πολίτη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως επισήμανε, γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ το πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ για αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος προς τους Δήμους, προκειμένου να έχουν ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση δράσεων με αναπτυξιακό πρόσημο.

Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την θερμή της υποστήριξη στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αυτές για την αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού υγείας και του παρουσίασε ένα σχέδιο θεσμικού πλαισίου προκειμένου να γίνουν οι σχετικές προτάσεις από την ΚΕΔΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες συνεργασίας με την Ομογένεια για την περαιτέρω προσέλκυση επισκεπτών τουρισμού υγείας στη χώρα μας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα