Για την Ιαπωνία στο Πειθαρχικό η εισαγγελέας Τζίβα

Η εισαγγελέας και ο λιμενικός Χριστοφορίδης, που «χειρίστηκαν» την υπόθεση «Noor1» και τη δίωξη κατά Μαρινάκη, πήγαν «παρέα» στην Ιαπωνία, και αυτός είναι ο λόγος που η εισαγγελική λειτουργός οδηγήθηκε στο 7μελές Πειθαρχικό του Α.Π.

Πολύ ακριβά ενδέχεται να στοιχίσει στην πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, το μακρύ ταξίδι που έκανε στην Ιαπωνία, την εποχή της παντοδυναμίας της, όταν διενεργούσε την έρευνα για την υπόθεση του ναρκοπλοίου «Noor-1», για την οποία μάλιστα άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη και τριών συνεργατών του, για εμπλοκή στην υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης.

Της Πωλίνας Βασιλοπούλου

Δεν μιλάμε φυσικά για το πόσα ευρώ στοίχισε στην εισαγγελέα το ταξίδι στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, που θεωρείται ένας από τους ακριβότερους τουριστικούς προορισμούς. Δεν είναι οικονομικό το κόστος που ενδεχομένως θα κληθεί να πληρώσει η κα Τζίβα. Ο τότε μισθός της, ως εισαγγελέας Πρωτοδικών, μπορεί και να επαρκούσε για να καλύψει τα έξοδα ενός τόσο ακριβού ταξιδιού. Αλλού είναι η ζημιά και η «τρύπα» την οποία θα πρέπει τώρα να καλύψει η πολυταξιδεμένη εισαγγελέας. Και εξηγούμε:

Οι καταγγελίες για χλιδάτη ζωή της πρώην προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, για τα ακριβά της γούστα και για τα αλλεπάλληλα ταξίδια της, όχι μόνο σε χώρες της Ευρώπης, αλλά κυρίως το ταξίδι της σε χώρα της Άπω Ανατολής, όπως στην Ιαπωνία, έγιναν διαβατήριο, για έναν προορισμό, στον οποίο κανένας δικαστικός λειτουργός δεν θέλει να πάει ούτε στα όνειρά του, ή μάλλον ούτε στους… εφιάλτες του.

Μιλάμε για το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, όπου δικαστές και εισαγγελείς καταλήγουν όταν καλούνται να λογοδοτήσουν, κατηγορούμενοι για πειθαρχικά παραπτώματα. Αυτό συμβαίνει τώρα και στην περίπτωση της εισαγγελέως Τζίβα, η οποία καλείται να λογοδοτήσει στον επταμελές Πειθαρχικό του Α.Π.

Η «Α» στις 22/2/2019 με ρεπορτάζ που είχε τίτλο «Άρειος Πάγος “ψάχνει” τη μεγάλη ζωή της κας Τζίβα» είχε προαναγγείλει την έρευνα για τα πολλά και πολυέξοδα ταξίδια της εισαγγελέως, για τα οποία κακεντρεχείς συνάδελφοί της ειρωνικά τα αποκαλούν «Τζίβα tours»…

Τζίβα Τουρς!!!

Η εισαγγελέας, η οποία απολάμβανε έξτρα υπηρεσιακών «προνομίων» (σ.σ. ενώ είχε μετατεθεί από τον Σεπτέμβριο του 2017 στην Καλαμάτα, δεν πήγε ποτέ εκεί, αλλά με παρέμβαση της εισαγγελέως του Α.Π., Ξένης Δημητρίου, παρέμεινε στη θέση της, για να ολοκληρώσει την έρευνα κατά Μαρινάκη για το «Noor-1»), είναι πειθαρχικά ελεγχόμενη ή μάλλον πειθαρχικά κατηγορούμενη, καθώς ασκήθηκε εναντίον της πειθαρχική δίωξη για ανάρμοστη συμπεριφορά!

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα στην επιθεώρηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τα οποία διερευνήθηκαν δεόντως, η εισαγγελέας Ειρ. Τζίβα δεν πρόλαβε να γυρίσει από ταξίδι αναψυχής στο Βερολίνο –όπου πήγε παρέα με συναδέλφους της– και, λίγες ημέρες αργότερα, μέσω Μιλάνου (πόλη που ενδείκνυται για ψώνια, και μάλιστα για αγορές επώνυμων ρούχων κ.ο.κ.), συντροφιά με τον αξιωματικό του λιμενικού, Παναγιώτη Χριστοφορίδη, που ήταν επικεφαλής προανακριτικός υπάλληλος στην έρευνα για τα ναρκωτικά του «Noor-1», που διενεργείτο με παραγγελία της, αναχώρησαν μαζί για Τόκιο. Και αμέσως μετά η κα Τζίβα αναχώρησε για Παρίσι! Όλα αυτά, δε, συμβαίνουν σε περίοδο εργασιακού φόρτου και όχι καλοκαιρινών διακοπών.

Μα γιατί, μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος, είναι κακό να συνταξιδέψει μια εισαγγελέας, η οποία μάλιστα είναι και ανύπαντρη, με έναν αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος, όπως είναι ο Π. Χριστοφορίδης, με τον οποίον –όπως καταδεικνύεται– είχαν αναπτύξει εκτός των άλλων και φιλικές σχέσεις; Μάλιστα, όπως ανέφεραν τότε δημοσιεύματα, είχαν λάβει (και λογικό…) τα μέτρα τους για να μη γίνουν αντιληπτοί. Γι’ αυτό, νύχτα αναχώρησαν –και μάλιστα χαράματα– και νύχτα γύρισαν, όπως μάθαμε από έκπληκτους επιβάτες στο αεροδρόμιο.

Σημειωτέον ότι στην Ιαπωνία όπου ταξίδεψαν Τζίβα και Χριστοφορίδης υπηρετεί ως προξενικός λιμενάρχης ακόμη ένα ικανό στέλεχος του Λιμενικού Σώματος, ο κ. Κατσούλης, ο οποίος ήταν και προϊστάμενος του λιμενικού Χριστοφορίδη, όταν ο τελευταίος προσπαθούσε να πείσει τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη να καταθέσει σε βάρος του Β. Μαρινάκη στην υπόθεση του «Noor-1». Τότε, όταν ο κ. Χριστοφορίδης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις ενέργειές του, ισχυρίσθηκε ότι ενεργούσε υπό τις οδηγίες της εισαγγελέως Ειρ. Τζίβα, ισχυρισμό τον οποίον η ίδια διέψευσε.

Ζουμ και στα ακριβά ψώνια

Μαθαίνουμε, μάλιστα, ότι ο… μεγεθυντικός φακός της έρευνας του ΑΠ έκανε «ζουμ» και στις ακριβές αγορές της σε επώνυμα είδη, όπως τσάντες, καθώς και στο ταξίδι της κας Τζίβα στο Μονακό, όπως και η… παρεούλα της εισαγγελέως με τον πρώην υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμένο, και τη σύζυγό του, δικηγόρο, Έλενα Τζούλη, στις 11 Ιουνίου 2018, δηλαδή λίγο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος Μαρινάκη και τριών συνεργατών του, ενώ φύλλο και φτερό έγιναν από το ανώτατο δικαστήριο και οι καταγγελίες για λιμουζίνα, την οποία απέκτησε η εισαγγελέας το ίδιο χρονικό διάστημα που διενεργούσε την έρευνα για το «Noor-1».

Ο Άρειος Πάγος διερεύνησε τις καταγγελίες κατά της κας Τζίβα, όπως ότι απασχολούσε για την προστασία της 4 αστυνομικούς, τους οποίους μάλιστα φέρεται να χρησιμοποιούσε για να της κάνουν ακόμη και θελήματα (ψώνια στο σούπερ μάρκετ κ.λπ.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα παραπάνω κατέληξαν στο αρχείο, καθώς οι καταγγελίες δεν στοιχειοθετήθηκαν. Έμεινε, ωστόσο, το ταξίδι της κας Τζίβα στην Ιαπωνία με τον λιμενικό Χριστοφορίδη, για το οποίο θα δικαστεί από το επταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Α.Π., καθώς θεωρείται ανάρμοστη συμπεριφορά το ταξίδι με προανακριτικό υπάλληλο, όταν ακόμη δεν είχε στεγνώσει το μελάνι της ποινικής δίωξης για την υπόθεση του «Noor-1».

H αντιεισαγγελέας Εφετών θα κληθεί να αποδείξει το αυτονόητο: Ότι «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι, αλλά και να φαίνεται τίμια»!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα