
Ν.Δ.: Από το 41% (2023) στο 21%-22% σήμερα! Αλλά φταίει ο Σαμαράς…
Ξεγύμνωμα των πολιτικών Μητσοτάκη στο OPEN από τον συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Νίκο Τσούτσια
Με τη Νέα Δημοκρατία να αδυνατεί να ανακάμψει δημοσκοπικά –έστω κι αν «βασιλεύει» ως μονόφθαλμη μεταξύ τυφλών– και τον Αντώνη Σαμαρά να αποδομεί με επιχειρήματα τα δήθεν success story της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι επιτελάρχες έχουν επιδοθεί εσχάτως σε έναν ανένδοτο εναντίον του Μεσσήνιου πρώην πρωθυπουργού επιχειρώντας ως… πνιγμένοι να πιαστούν από τα μαλλιά τους!
Όπου «μαλλιά» βάλτε το ψευτοεπιχείρημα-εκβιασμός ότι αν η Ν.Δ. χάσει την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εθνικές εκλογές υπεύθυνος για αυτό θα είναι ο Σαμαράς. Η αλήθεια είναι ότι όσο έχουν μαλλιάσει τα αυτιά των πολιτών να ακούν το ίδιο «αντισαμαρικό» τροπάριο, άλλο τόσο έχει μαλλιάσει η γλώσσα του Μεσσήνιου και των ανθρώπων του περιβάλλοντός του να αποστομώνουν τους «τελάληδες» του παραπάνω αφηγήματος.
Τρανό παράδειγμα τα όσα επανέλαβε σήμερα Τρίτη στο κανάλι OPEN ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Νίκος Τσούτσιας. Όπως ήταν αναμενόμενο στο επίκεντρο της συνέντευξης βρέθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα από τον πρώην πρωθυπουργό, με τον Ν. Τσούτσια να ξεκαθαρίζει ότι μόνο ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να ανακοινώσει τις αποφάσεις του.
Σχολιάζοντας την έντονη δημόσια συζήτηση που ακολούθησε την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, ο Ν. Τσούτσιας έκανε λόγο, με εμφανή ειρωνική διάθεση, για «ιδιαίτερο ενδιαφέρον» που επιδεικνύουν κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και πολιτικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας γύρω από το πολιτικό μέλλον του Αντώνη Σαμαρά.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην κριτική που ασκεί ο πρώην πρωθυπουργός στην κυβερνητική πολιτική, υποστηρίζοντας ότι είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για επιλογές που, κατά την άποψή του, θα οδηγούσαν σε εκλογική και δημοσκοπική φθορά της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον κ. Τσούτσια, η υποχώρηση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος δεν μπορεί να αποδοθεί στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά στις ίδιες τις πολιτικές της κυβέρνησης.
«Αν ένα κόμμα που έφτασε στο 41% εμφανίζεται σήμερα κοντά στο 22%-23%, τότε οφείλει να αναζητήσει τις αιτίες στον καθρέφτη του», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου τού ο Ν. Τσούτσια και η αλήθεια είναι ότι στον καθρέφτη της μητσοτακικής Ν.Δ. καθρεφτίζονται ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δεκάδες κυβερνητικά φάλτσα που έχουν οδηγήσει το κυβερνών κόμμα στην κατρακύλα που αποτυπώνεται σε όλα τα γκάλοπ.
Αυτά τα φάλτσα τα έχει καταγράψει πολλές φορές η «Α» και το iapopsi.gr στα ρεπορτάζ τους βάζοντας τον δημοσιογραφικό δάκτυλο επί των τύπων των ήλων και αναδεικνύοντας ότι:
>> Στα Ελληνοτουρκικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε Σύμφωνο Φιλίας με τον Ταγίπ Ερντογάν αλλα οι Τούρκοι κόβουν βόλτες στο δικό μας Αιγαίο καταπατώντας τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.
>> Στα θέματα της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «λυπάται και θυμώνει» αλλά αντί να καταργήσει τον ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης ή να υιοθετήσει εναλλακτικές προτάσεις του Σαμαρά (βλ. μείωση φορολογικών συντελεστών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η κατάργηση της προκαταβολής φόρου) μοιράζει στους πολίτες επιδόματα και αυξήσεις του εικοσάευρου.
>> Στο Ταμείο Ανάκαμψης επωφελήθηκαν οι λίγοι αντί για τους πολλούς της πραγματικής οικονομίας, την ίδια ώρα που γινόταν πάρτι απευθείας αναθέσεων σε εταιρείες συμβούλων με κρατικό χρήμα.
>> Όσο για τον αριθμό των σκανδάλων ούτε λόγος: Στην τραγωδία των Τεμπών η συγκάλυψη πήγε μέχρι τέλους. Κάποιοι από τους υπεύθυνους της μη υλοποίησης της Σύμβασης 717 –που αν είχε εκτελεστεί θα είχαν σωθεί οι 57 ζωές των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας– κόβουν βόλτες στο Μαξίμου. Στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τέλος, τα «αφρόψαρα» των παράνομων επιδοτήσεων πιάνονται στην απόχη αλλά η παρέα του Κυριάκου που χαμογελάει στις φωτογραφίες παραμένει ανέγγιχτη
Και να έλεγε κάποιος ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε προειδοποιήσει για όλα αυτά; Οι προειδοποιήσεις του πρώην πρωθυπουργού για την πορείας της οικονομία, τα ελληνοτουρκικά, το μεταναστευτικό, τον υπερδικαιωματισμό της woke ατζέντας και άλλα κρίσιμα ζητήματα ήταν συνεχείς κι όμως αγνοήθηκαν επιδεικτικά από το Μαξίμου.
Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους η μητσοτακική ΝΔ έχει πάρει την κατηφόρα κι όχι ο «αγγελιοφόρος» Σαμαράς που υποδεικνύει τα λάθη. Αυτό είναι άλλωστε και μία απόδειξη ότι πίσω από τις παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά δεν υπάρχουν προσωπικά κίνητρα. Αντιθέτως όπως θύμισε κι ο Ν. Τσούτσιας ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ ήταν αυτός που στήριξε διαχρονικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο κατά την εσωκομματική πορεία του όσο και στις εκλογικές αναμετρήσεις, υπογραμμίζοντας ότι οι διαφωνίες τους αφορούν αποκλειστικά πολιτικές επιλογές.
Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού υποστήριξε ακόμη ότι ο κ. Σαμαράς δέχεται συντονισμένες επιθέσεις τόσο από διαδικτυακούς λογαριασμούς όσο και από δημόσιες παρεμβάσεις πολιτικών και σχολιαστών, κάνοντας λόγο για προσπάθεια πολιτικής απαξίωσής του. Ειδική αναφορά έκανε σε χαρακτηρισμούς που, όπως είπε, έχουν αποδοθεί στον πρώην πρωθυπουργό, εκτιμώντας ότι εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποδόμησης της πολιτικής του παρουσίας.