Για τις εξελίξεις στην αν. Μεσόγειο μίλησαν Μητσοτάκης και Μέι

Τα συγχαρητήριά της για την εκλογή του έδωσε χθες τηλεφωνικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και η Τερέζα Μέι.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης. Στη διάρκεια του σύντομου τηλεφωνήματος συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι εξελίξεις στη Νοτιανατολική Μεσόγειο και ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ευρύτερη περιοχή.
Χθες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με και με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα πληροφορίες, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεσμεύτηκαν για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο Aμερικανός Πρόεδρος συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του, ενώ από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός ανέφερε στον κ. Τραμπ ότι η προτεραιότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η τόνωση των επενδύσεων.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος απάντησε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι αυτοί ήταν και οι δικοί του στόχοι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν για την ανάγκη συνέχισης και εμβάθυνσης των εξαιρετικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς είχε ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Πενς τηλεφώνησε στον κ. Μητσοτάκη και συνομίλησαν για 20 λεπτά όπου ανέλυαν και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, σε μία κρίσιμη συγκυρία όπου η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της ενώ η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα εξαιτίας της επικείμενης απόκτησης του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Πενς επιβεβαίωσαν βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, ειδικά δεδομένου πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης