Συμφωνούν με τον Σαμαρά Άδωνις και Μηταράκης

Το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στην “Καθημερινή” για αναγκαία συμπόρευση της Ν.Δ. με το Κίνημα Αλλαγής έχει προκαλέσει αναταραχή στη Νέα Δημοκρατία και πολλοί αναρωτιούνται εάν οι απόψεις αυτές είναι σε συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κάτι που υπονόησε και ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, με ανάρτησή του στα social media: “Ο κ. Σαμαράς έχει κάθε δικαίωμα να έχει την άποψή του. Το άρθρο του την Κυριακή όμως περί μετεκλογικών συνεργασιών, βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία τόσο με την βάση της Ν.Δ. όσο και με τις δηλώσεις του προέδρου μας”.

Σήμερα υπήρξε αντίδραση στα όσα ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης, τόσο από τον Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και από τον Νότη Μηταράκη. Και οι δύο τόνισαν πως είναι σωστές οι απόψεις του Σαμαρά για συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής, ενώ υποστήριξαν πως οι σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι άριστες.

Χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης είπε: “Διαβάζω το άρθρο Σαμαρά, το ξαναδιαβάζω το διαβάζω τρίτη φορά πού υπήρχε διαφωνία Σαμαρά- Μητσοτάκη; Απολύτως πουθενά. Δεν υπήρχε επίσης κανένα κάλεσμα στο άρθρο του κ. Σαμαρά να έρθει ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Λοβέρδος στη Ν.Δ. Υπήρχε η γενική άποψη ότι το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί έναν στρατηγικό μας εταίρο για να αλλάξουμε τη χώρα και αυτό φυσικά δεν είναι σε διάσταση απόψεων με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος -υπενθυμίζω- ότι ο ίδιος πήγε και μίλησε και είπε το ίδιο πράγμα μέσα στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής προ τριών εβδομάδων. Βεβαίως το Κίνημα Αλλαγής είναι στρατηγικός εταίρος για την αλλαγή της χώρας και τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας, ασφαλώς και είναι. Δεν ήμασταν με αυτό το κόμμα σε συγκυβέρνηση το 2012-2014;” διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

“Το Κίνημα Αλλαγής”, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, “είναι άλλος πολιτικός χώρος από εμάς. Δεν λέω ότι έχουμε ταυτόσημες απόψεις. Έχουμε σε πολλά σημεία διαφορετικές απόψεις. Όμως στα μείζονα -και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ- δηλαδή στην κατεύθυνση που πρέπει να έχει η χώρα, στη μορφή που πρέπει να έχει η χώρα, στον σεβασμό της διακρίσεως των εξουσιών, στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε αυτά υπάρχει ταύτιση απόψεων”.

Ο Μηταράκης

Η συνέντευξη του κ. Γεωργιάδη ήταν στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Λίγο αργότερα ο Νότης Μηταράκης μιλώντας στον realfm 97,8 αναφέρθηκε για την τουρκική προκλητικότητα, αλλά και την κατάσταση στη Χίο με την αύξηση των προσφυγικών ροών.

Ερωτηθείς για το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά είπε: «Δεν υπάρχει διαφορά απόψεων Μητσοτάκη-Σαμαρά. Και η σχέση είναι πάρα πολύ στενή και ισχυρή όπως έχουν εξηγήσει και οι δύο». Συμπλήρωσε πως διαφωνεί με την τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη. «Δεν συμφωνώ μαζί του, νομίζω έχει παρερμηνεύσει τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού. Η ίδια η επίσημη Ν.Δ. θεωρεί ότι είναι σε απόλυτη σύμπνοια με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε, σημειώνοντας πως είναι κακό σε μια εποχή που η Ν.Δ. βάλλεται πανταχόθεν, να κάνει οποιαδήποτε κίνηση εσωστρέφειας.

Παρέμβαση Παπαδημούλη

Και ξαφνικά επειδή δεν λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή πετάχτηκε και ο γνωστός Μήτσος της πολιτικής ζωής. Ο λόγος για τον Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος συμπέρανε με δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ο Μητσοτάκης, προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ., “έδωσε τα κλειδιά” στην πλευρά Σαμαρά-Βορίδη-Γεωργιάδη και τώρα του κάνουν τον κεχαγιά στο κεφάλι του. Το πώς θα ξεμπλέξει με αυτό, δικό του θέμα». Σχολιάζοντας το πρόσφατο άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στην Καθημερινή και τις «φωτιές που άναψε» στη Ν.Δ., ο κ. Παπαδημούλης θύμισε μία παροιμία που ανέφερε ο αείμνηστος Μιχάλης Παπαγιαννάκης, «όποιος κατουράει στη θάλασσα, το βρίσκει μετά στο αλάτι», προτρέποντας τον κ. Μητσοτάκη να τη σκεφτεί.

Φυσικά ο φωτεινός παντογνώστης που ακούει στο όνομα Παπαδημούλης ξέχασε να αναφερθεί ότι το κόμμα του συνεργάζεται με τον Καμμένο. Λες και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν είναι ακραίο δεξιό στοιχείο.

Κάντε κλικ ΕΔΩ και διαβάστε το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στην “Καθημερινή”

Διαβάστε επίσης