Για τον Τσίπρα φταίει μόνο ο… Χατζηπετρής

Ποντάρει όλα τα λεφτά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ανασφάλεια των πολιτών και γι’ αυτό ελπίζει ότι ο χειμώνας θα εξελιχθεί σε κόλαση για τον λaό

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου ήταν αποκαρδιωτικές για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες αν και πέρασε τόσος χρόνος ούτε που θέλουν να ακούν για αυτά που υποτίθεται προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως δεν ευθύνεται μόνο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ελαττωματικές προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας, αλλά και το ότι οι πολίτες δεν έχουν ξεχάσει τις αντιφάσεις της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης εκτιμούν πως οι εσωκομματικές διαμάχες καθιστούν το κόμμα ως επικίνδυνο για την χώρα.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ πως αντιδρά; Κατ’ αρχάς τα γνωστά παπαγαλάκια του με το να ξεκινούν προσπάθεια να απαξιώσουν τις δημοσκοπήσεις, δείχνει πρώτα από όλα άγχος. Είναι χαρακτηριστικό ότι π.χ. ο Γιώργος Λακόπουλος έγραψε και άρθρο κατά παραγγελία με τίτλο «Οι δημοσκόποι ως τελευταίο δεκανίκι του συστήματος Μητσοτάκη: Στήριξη στην κυβέρνηση με όργιο παραπληροφόρησης από αδιαφανείς έρευνες».

Και βέβαια ανάλογα άρθρα που πλασάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στα δικά του ΜΜΕ αποτελούν ένα μέρος της στρατηγικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπας και δει άσπρη ημέρα. Και αυτό διότι ακόμη και η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη περί «πολιτικού απατεώνα» γύρισε μπουμέρανγκ για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν φάνηκε να έπεισε και πολλούς.

Και φυσικά σε όλους θυμίζει ένα παλιό τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη που στο ρεφρέν έλεγε «Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίει κι ο Χατζηπετρής».

Η βασική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι να επικρατήσει το χάος στην κοινωνία. Κάτι που υποδαύλισε την περίοδο 2010-2014, εποχή που έθρεψε τους αγανακτισμένους και δεν είχε κανένα πρόβλημα να μοιραστεί την ίδια πλατεία με την Χρυσή Αυγή, όπου 4,5 χρόνια ως κυβέρνηση έκανε τα στραβά μάτια και τώρα ζητά την καταδικαστική απόφαση για την δίκη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Το κακό είναι ότι η θεωρία του χάους δύσκολα θα επικρατήσει, καθώς έχουν γνώση οι φύλακες κι έτσι ο κ. Τσίπρας ποντάρει όλα του τα υπάρχοντα στην λέξη ανασφάλεια.

Ποντάρει στην ανασφάλεια
Ευελπιστεί ότι τελικά θα δικαιωθεί η κόλαση για τους πολίτες που έχει προβλέψει και ποντάρει την πολιτική του επιβίωση σε αυτή την πρόβλεψη, παρά το γεγονός ότι δεν πέφτει μέσα ποτέ. Βέβαια μιλώντας διαρκώς για κόλαση ελπίζει ότι θα γιγαντωθεί η έννοια ανασφάλεια στο υποσυνείδητο των πολιτών, ελπίζοντας στην αρνητική ψήφο.

«Θα υπάρξουν χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία θα βρεθούν εκτός προϋπολογισμού, η ανεργία θα ξανασκαρφαλώσει, που ήδη έχει σκαρφαλώσει, πάρα πολύ ψηλά. Θα βρεθούμε δηλαδή σε έναν χειμώνα κοινωνικής κόλασης» είχε αναφέρει προ ημερών ο κ. Τσίπρας. Μάλιστα έχει πει και το μνημειώδες πως «ούτε στην εποχή των μνημονίων και της οικονομικής ασφυξίας υπήρξε τόσο γενικευμένο το αίσθημα της ανασφάλειας των Ελλήνων πολιτών».

Φυσικά ουδείς από τους συμβούλους του κ. Τσίπρα δεν σκέφθηκε ότι εάν ο χειμώνας δεν εξελιχθεί ως τέτοια κόλαση που περιγράφουν πολύ εύκολα οι πολίτες θα γυρίσουν οριστικά και αμετάκλητα την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι την ίδια ώρα υπάρχουν εχέγγυα ότι δεν θα υπάρξει χειμώνας κόλαση, καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης θα ξεκινήσει τις εκταμιεύσεις, αλλά και η ΕΚΤ αποφάσισε να συνεχίσει τις ενέσεις ρευστότητας σε όλες τις χώρες τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα