Γιάννης Αλαφούζος: Μέτερνιχ του 21ου αιώνα στο ποδόσφαιρο

Στις μέρες μας εκτός από τον κορωνοϊό εμφανίστηκε και ένα νέο δυσδιάκριτο –όχι για μας, για τους άλλους- φαινόμενο που ακούει στο όνομα Γιάννης Αλαφούζος.

Με κινήσεις οποίες και ο μέγας ιντριγκαδόρος –διπλωμάτης  Κλέμενς φον Μέτερνιχ θα υποκλινόταν μπροστά του.

Τι έχει κάνει λοιπόν  ο Αλαφούζος;

Πρώτον, υποσχόμενος επικοινωνιακή στήριξη στον Ιβάν Σαββίδη και στον Δημήτρη Μελισσανίδη πέτυχε να εκλέξει πρόεδρο στην  Super League με μοναδική δύναμη την φήφο του Παναθηναϊκού, τον Λεωνίδα Μπουτσικάρη. Βεβαίως,οι άλλες μεγάλες ΠΑΕ αισθάνθηκαν μια…φαγούρα στα μπατζάκια διότι είναι γνωστό ότι η Super League ελάχιστη επιρροή έχει στα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα.

Και ξεκινάμε…

Ενώ ούρλιαζε να αυξηθούν οι ομάδες σε 16 ή 18 την τελευταία στιγμή αντελήφθην ότι αφού είχε περατωθεί το πρωτάθλημα της Super League 1 σύμφωνα με την διάταξη νόμου που είχε περάσει ο υφυπουργός Αυγενάκης, δεν επιτρεπόταν αλλαγή της προκήρυξης.

Συνεπώς το πρωτάθλημα 2020-21 θέλαν δεν θέλαν  θα γινόταν με 14 ομάδες

Το αστέρι του όμως (της δικηγορίας) για να καλύψει τον Αλαφούζο σε όλα όσα έταζε (ανόδους-καθόδους) έβαλε το θέμα σε ψηφοφορία.

Μία fake ψηφοφορία για το αν ισχύει η προκήρυξη που υπογράφτηκε τον Αύγουστο του 2019.

Δεύτερον,  στην προχθεσινή συνεδρίαση της  Super League  ο κ.Μπουτσικάρης συμφώνησε η γενική συνέλευση για την εκλογή των δικαστών της Εφέσεων και της πειθαρχικής επιτροπής να γίνουν στις 9 Οκτωβρίου.

Ενώ το πρωτάθλημα αρχίζει στις  12 Σεπτεμβρίου…

Δεν μας είπε λοιπόν ο «εγκέφαλος » νομικός κ,.Μπουτσικάρης- για τον Γραμμένο δεν ασχολούμαστε- γιατί η « Άποψη»  τον έχει κρίνει ακατάλληλο ακόμη και ως υπάλληλο-θυρωρό να ανοιγοκλείνει τις πόρτες στην ΕΠΟ-  που συμφώνησε να μην οριστούν  νωρίτερα οι δικαστές τι θα γίνει  αν την 1η αγωνιστική κάποια ομάδα τιμωρηθεί με «βαρύ»  πρόστιμο ή ένας ποδοσφαιριστής τιμωρηθεί με πολλλές αγωνιστικές (άρα  θα έχει δικαίωμα να προσφύγει στην Εφέσεων ) το θα γίνει όταν θα είναι υποχρεωμένος να εκτίσει όλη την ποινή του αφού οι δικαστές θα οριστούν μετά τις 9 Οκτωβρίου;

Πάμε όμως στο πιο σοβαρό θέμα

Επί Βασιλειάδη όταν ο Αλαφούζος το έπαιζε επαναστάτης υπέρ της ΝΔ -κάτι που εμείς δεν αμφισβητούμε- για να μπορέσει να βρει τηλεοπτικό συμβόλαιο πριν πάρει την προκαταβολή από τους Κινέζους έσπευσε ολοταχώς στη NOVA για να βρει τηλεοπτική στέγη ο Παναθηναϊκός.

Για τις ομάδες που δεν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο δεν έσπευσε να συνηγορήσει για να πάρουν συμβόλαιο από την ΕΡΤ…

Στα πρόσφατα λοιπόν γεγονότα ο Γ.Αλαφούζος εμφανίστηκε να συμπλέει με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Αλήθεια, τι είχε να συνεισφέρει στη συμμαχία αυτή;

Τίποτε άλλο παρά μόνο την επικοινωνιακή του στήριξη για τα όποια προβλήματα μικρά ή μεγάλα είχαν οι ηγέτες των δύο ομάδων εκτός ποδοσφαίρου και να τάζει στους μικρότερους που αγωνιούσαν για το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο ότι θα «καθαρίσει» με την κυβέρνηση για να πάρουν λεφτά από την ΕΡΤ.

Φυσικά, αν αυτό γίνει όλο το αφήγημα της ΝΔ επί ΣΥΡΙΖΑ ότι ενώ δεν είχαν να πληρώσουν συνταξιούχος και μικροεισοδηματίες και άτομα κάτω από το όριο της φτώχιας, αλλά έδιναν χρήματα σε ΠΑΕ μέσω ΕΡΤ καταρρέει….

Σ όλο τον κόσμο ισχύει ο νόμος της  προσφοράς και της  ζήτησης.

Όταν λοιπόν έκανε τις πρώτες κρούσεις  γιατί είναι γεγονός- ότι έχει πλαισιωθεί  σε σημαντικές θέσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, ειδικά στο περιβάλλον του  κ.Γεραπετρίτη, σήμερα είδαμε ένα άλλο σενάριο.

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός συμφώνησαν να μην υπογράψουν την προκήρυξη αν δεν γίνουν τηλεοπτικά συμβόλαια για τις μικρότερες ΠΑΕ.

Και βεβαίως αυτό ήταν αναμενόμενο όταν το …τυράκι που είχε ρίξει στις μικρές ΠΑΕ (για να πάρουν ομόφωνες αποφάσεις) που βόλευαν τον κυρ-Γιάννη ήταν η υπόσχεση για τηλεοπτικά συμβόλαια  μέσω της ΕΡΤ.

Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε έναν εκβιασμό του Αλαφούζου στην κυβέρνηση για το θέμα των τηλεοπτικών συμβολαίων.

Ένας παρόμοιος εκβιασμός είχε γίνει στις 26 Ιανουαρίου 2020 από τον ΠΑΟΚ μέσω Δρόσου και είχε τσιμπήσει ο Γεραπετρίτης ο οποίος σε 12 ώρες ,μέσα έφερε τροπολογία για να μην χωριστεί η Ελλάδα στα δύο…

Προφανώς, τώρα το γραφείο του κ.Γεραπετρίτη  αλλά και οι άνθρωποι του Αλαφούζου  στο Μαξίμου θα προβάλλουν την μεγάλη αναταραχή» που θα γίνει στο ποδόσφαιρο μετά την κοινή τοποθέτηση ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού για το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα…

Το ερώτημα που προκύπτει είναι θα τσιμπήσει ο Γεραπετρίτης ξανά για δεύτερη φορά για να βάλει στο Κυριάκο το δίλημμα …. «έχουμε τον κορωνοϊό να έχουμε και το ποδόσφαιρο;»

Ποιο ποδόσφαιρο αλήθεια;  Αυτό που θα γίνει χωρίς φιλάθλους;

Κάτι  τέτοια επιζητούν για το ποδόσφαιρο κάποιοι ιντριγκαδόροι στο Μαξίμου που με τον ίδιο τρόπο επιδιώκουν την «εύκολη λύση » στα ελληνοτουρκικά για τις συνεκμεταλλεύσεις με τους γείτονες….

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα