Γιάννης Δρυμωνάκος: «Απόλαυσε την ασφάλεια» (video)

Πρεσβευτής της ασφαλούς απόλαυσης δραστηριοτήτων στο νερό και υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ έγινε ο Γιάννης Δρυμωνάκος. Ενόψει του καλοκαιριού, ο οργανισμός «Safe Water Sports» και η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ξεκινούν καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, με στόχο την μείωση των ατυχημάτων και δυστυχημάτων μέσα και γύρω από το νερό. Έχοντας ως κεντρικό πρωταγωνιστή τον πρωταθλητή Ευρώπη στην κολύμβηση.

Η ενημερωτική καμπάνια θα επικοινωνηθεί μέσω τηλεοπτικής και διαδικτυακής προβολής, ενώ θα υποστηριχθεί και μέσω διανομής ενημερωτικού φυλλαδίου σε σημεία υψηλής επισκεψιμότητας. Με έμφαση στις παράκτιες περιοχές καθόλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου -η οποία, έγινε σήμερα (14/5) σε κεντρικό ξενοδοχείο- ο Γιάννης Δρυμωνάκος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Έχοντας περάσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου μέσα στο νερό, γνωρίζω τις χαρές και την ελευθερία που μπορεί να σου δώσει. Γνωρίζω, όμως, και ότι μπορεί να κρύβει κινδύνους που κανείς μας δεν πρέπει να υποτιμά ή να παίρνει ελαφρά. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να συμμετέχω σε αυτή την πρωτοβουλία και να τη στηρίζω».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «Safe Water Sports», Δρ. Π. Πασχαλάκης, είπε: «Η Ελλάδα, με τα περίπου 2.500 νησιά, με την 11η  μεγαλύτερη ακτογραμμή στον κόσμο, κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη σε πνιγμούς και ατυχήματα στη θάλασσα.

Σε μια Ευρώπη, όπου υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 50.000 πολίτες τραυματίζονται, συμμετέχοντας σε θαλάσσια σπορ και σε δραστηριότητες με σκάφη. Στο όραμά μας για ασφαλή νερά χωρίς ατυχήματα, είναι αναγκαίο να έχουμε συνοδοιπόρους εταιρίες σαν την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, οι οποίες πορεύονται με ευθύνη και βάζουν το θετικό κοινωνικό τους αποτύπωμα ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων τους».

O Dejan Beko, Managing Director της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, ανέφερε: «Η υπεύθυνη κατανάλωση για όλους εμάς στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία είναι βασικός πυλώνας των αξιών μας και του σκοπού που υπηρετούμε ως εταιρεία.

Και αυτό το καλοκαίρι, θέλουμε οι καταναλωτές να απολαμβάνουν τα προϊόντα μας στις παραλίες της χώρας με υπευθυνότητα. Με αυτό το σκεπτικό, επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τη «Safe Water Sports», έναν καινοτόμο οργανισμό με εξαιρετικά σημαντικό έργο στην ενημέρωση και την πρόληψη των ατυχημάτων στο νερό. Υποστηρίζουμε ενεργά το κοινωνικό μήνυμα της πρωτοβουλίας και συμβάλλουμε στην ενημέρωση του κοινού, με στόχο τόσο το φετινό όσο και κάθε καλοκαίρι που θα ακολουθήσει να είναι χωρίς ατυχήματα».

Διαβάστε επίσης