Γιάννης Τούντας: Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους μαθητές από τον Σεπτέμβριο προτείνει ο καθηγητής Γ. Τούντας. Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους μαθητές από τον Σεπτέμβριο προτείνει ο καθηγητής Γ. Τούντας

“Με βρίσκει 100% σύμφωνο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί πριν φτάσουμε στο σημείο που φτάσαμε να τρέχουμε και να μην τελειώνουμε πάλι. Με την αρχή να γίνεται με τους υγειονομικούς  θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες”, υποστηρίζει ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο κ. Τούντας ανέφερε ότι προτεραιότητα μετά έχουν οι εργαζόμενοι στις μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων και όσοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολλά άτομα, πρέπει να μπουν σε ένα πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Αυτοί είναι οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, στην εστίαση, στον τουρισμό και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι προς τιμήν τους είναι κατηγορία εργαζομένων με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην χώρα.

“Με την έναρξη των σχολείων τον Σεπτέμβριο πρέπει να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός των μαθητών γυμνασίου και λυκείου“, υπογραμμίζει ο κ. Τούντας και εξηγεί ότι “υποχρεωτικός εμβολιασμός υπάρχει εδώ και δεκαετίες στην χώρα μας για να γραφτούν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία. ‘Αρα δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, είτε συνταγματικότητας είτε οποιασδήποτε άλλης επίκλησης ή επιχειρήματος, για να μην προχωρήσουμε σε μια ανάλογη υλοποίηση ενός μέτρου που θα περιορίσει πολύ σημαντικά τον κίνδυνο εξάπλωσης της πανδημίας το φθινόπωρο”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα