«Γιατί δεν βάζει πλάτη η Ν.Δ.;»

Αποκλείει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες η Όλγα Γεροβασίλη, με την ίδια να δηλώνει ότι «αυτή η τετραετία θα είναι τετραετία εξόδου από την κρίση».

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θέλοντας να «διαφημίσει» τα επιτεύγματα της κυβέρνησης μίλησε για απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, προσπάθειες στον χώρο της Υγείας και ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και την ηγεσία της, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι πολιτεύεται με μικροπολιτικό γνώμονα, κινούμενη από την «ιδιοτέλεια κατάληψης της εξουσίας».

«Δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από ανθρώπους που, όταν ο ελληνικός λαός έκανε θυσίες το 2012, έβγαζαν τα λεφτά τους έξω γιατί όπως δήλωσαν αργότερα “φοβήθηκαν”. Και που τολμούν σήμερα να λένε ότι το τρίτο πρόγραμμα ήταν αχρείαστο, όταν έκαναν τα πάντα για να καταλήξουμε σε αυτό», σημειώνει χαρακτηριστικά η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση, μέμφεται τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «δεν τολμά, βεβαίως, να ομολογήσει ότι ο, δήθεν σύντομος, δικός του δρόμος για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι το “ναι σε όλα”». Υποστηρίζει εξάλλου ότι «αν είχε η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης την τιμιότητα και τη γενναιότητα να αποδεχθεί πως εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της βυθιστήκαμε σε επιτροπεία, θα έβαζε πλάτη ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία προς όφελός μας η διαπραγμάτευση».

Για τη διαπραγμάτευση αυτή καθαυτή, δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως αναμένει από το Eurogroup να αποτυπώσει τη θετική πορεία και τη ρεαλιστική λύση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και διαμηνύει, την ίδια στιγμή, πως η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο, από όσα ψηφίστηκαν το καλοκαίρι του 2015, υπενθυμίζοντας παράλληλα, ότι εκείνη η συμφωνία είχε ψηφιστεί και από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι.

Τέλος, σε ερώτηση για τον Φιντέλ Κάστρο, απάντησε: «Αυτοί που έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν δικτάτορα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ και οι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι σε Αμερική και Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα