Γιατί δεν υπάρχει στην Super League… γραμμή στο VAR

Ένα πρόσθετο ποσό της τάξης των 4 εκατ. ευρώ κοστίζει η τοποθέτηση γραμμής για τα οφσάιντ στο VAR, όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του, ο παλαίμαχος διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ενώ σε όλη την Ευρώπη το VAR στοίχισε 6-7 εκατ. ευρώ, στην Ελλάδα άγγιξε τα … 14 εκατ. ευρώ επειδή δεν υπήρχαν υποδομές!

«Εξ’ αρχής όταν εγκαταστάθηκε το VAR στην Ελλάδα η τεχνική εταιρία που το έφτιαξε έδωσε ένα έξτρα κόστος για το τεχνικό κομμάτι της γραμμής, 4 εκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι παράξενο το μεγάλο αυτό κόστος,έτσι κοστολογήθηκε.Μπορεί να μας φαίνεται εξωπραγματικό αλλά είναι ένα μεγάλο κομμάτι για να λειτουργήσει, δεν τραβάμε μόνο μια γραμμή και τέλος. Στο σύνολο το VAR κόστισε γύρω στα 14 εκατομμύρια.Σε αντίθεση με την Ισπανία που το σύστημα κόστισε 6-7 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα δεν υπήρχε καμία υποδομή, φτιάχτηκαν εξαρχής όλα τα συστήματα που χρειάζονται σε όλα τα γήπεδα .Στην Ισπανία τα γήπεδα ήταν πιο σύγχρονα και σχεδόν έτοιμα να εφαρμοστεί. Θεωρώ ότι ήταν λάθος που δεν ενσωματώθηκε εξαρχής η γραμμή. Απ’ ότι ξέρω όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα την έχουν” τόνισε ο παλαίμαχος ρέφερι.

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Από την αρχή είχε εντοπιστεί το πρόβλημα από τους διαιτητές.Προσπαθούσαν με το μάτι να βγάλουν επεισοδιακές φάσεις. Εφόσον δεν υπάρχει γραμμή πρέπει να παίρνουμε τη βοήθεια του βοηθού διαιτησίας.Σε καίριες φάσεις του οφσάιντ δεν πάει ο διαιτητής στο VAR όταν υπάρχει η γραμμή».

Στο τέλος της ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ο Τσίκινης σημείωσε ότι  «…πρέπει να κοιτάξουν οι ΕΠΟ και ο κ.Γραμμένος και ο κ. Φερέιρα να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για τους διαιτητές για να παίξουν. Οι διαιτητές είναι ακόμα απλήρωτοι, είναι αδικαιολόγητο αυτό ενώ έχουν μπει λεφτά στα ταμεία της ΕΠΟ δεν έχουν πληρωθεί οι διαιτητές για όλα τα φετινά.Ακόμη δέχονται bullying και κρίνονται αυστηρά.»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα