Γιατί είναι κρίσιμη μέρα τo Σάββατο για την Ελλάδα

Το Σάββατο είναι κρίσιμη μέρα για να βγουν συμπεράσματα όσον αφορά την εξαπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Αυτό υποστήριξε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής και επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Αυτή την εβδομάδα θα έχουμε αύξηση σίγουρα. Δεν βλέπουμε τραγικό νούμερο αύξησης μέχρι τώρα. Ας κάνουμε υπομονή μέχρι το Σάββατο. Ο καθένας επιστήμονας έχει δικά του ορόσημα και δική του προσέγγιση. Το δικό μου είναι αν μέχρι το Σάββατο ξεπεράσουμε ή όχι τους 100 διασωληνωμένους. Αν δεν ξεπεράσουμε, πάμε πολύ καλά», εκτίμησε.

Ο ίδιος ευελπιστεί ότι τους επόμενους μήνες η τεχνολογία θα βοηθήσει πολύ στο να περάσουμε στην επόμενη μέρα και να γίνει σιγά-σιγά άρση των μέτρων περιορισμού που έχουν ληφθεί.

«Καταρτίζεται ένα σχέδιο παντου, πώς θα γίνει. Περιμένουμε γρήγορα και αξιόπιστα τεστ για να ξέρουμε εύκολα ποιος νοσεί και ποιος όχι. Πρέπει να μπουν σε μαζική παραγωγή και να γίνουν διαθέσιμα. Η τεχνολογία θα μας βοηθήσει τους επόμενους μήνες, να έχουμε καλύτερη εικόνα πιο γρήγορα», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Αναφερόμενος στην περίπτωση της νεκρής γυναίκας στην Καστοριά, που είχε προσβληθεί από τον ιό, σχολίασε: «Δεν ξέρω ακριβώς το περιστατικό. Καταλαβαίνω από αυτά που λένε ότι είχε άσθμα και δεν μπόρεσε να αξιολογήει σωστά τη δύσπνοιά της. Έκανε κακή προσωπική εκτίμηση, δεν ήρθε σε επαφή με τον γιατρό της; Δεν ξερω για ποιο λογο δεν πήγε στο νοσοκομείο. Δεν γνωρίζω το περιστατικό».

Διαβάστε επίσης