Γιατί η Mytilineos έβαλε στη «μηχανή» της την UNISON

Στα €26 εκατ. έφτασε η εξαγορά της ηγέτιδας εταιρείας στον τομέα Διαχείρισης Εγκαταστάσεων

Ακόμη ένα βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής της να μετεξελιχθεί σε έναν next generation energy solutions provider, δηλαδή έναν σύγχρονο πάροχο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας αποτελεί η εξαγορά εκ μέρους της MYTILINEOS Energy & Metals της εταιρείας UNISON Facility Services S.A.

Επιμέλεια: Νίκος Τσαγκατάκης

Η UNISON αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facility Management), η οποία σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς «έγραψε» τζίρο σχεδόν 77 εκατ. ευρώ και με τον δείκτη EBITDA (κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων) να ανέρχεται στα 5,3 εκατ. ευρώ. Το συνολικό τίμημα της «ένταξης» της UNISON στη Mytilineos έφτασε τα €26.000.000, από τα οποία τα €10.000.000 θα καταβληθούν σε μετοχές της Mytilineos προερχόμενες από τις ίδιες μετοχές της «μαμάς» εταιρείας του Ευάγγελου Μυτιληναίου.

Υπαγωγή στην «M Energy»

Ως γνωστόν, στο πλαίσιο του εταιρικού μετασχηματισμού της η Mytilineos έχει συγκεντρώσει όλες τις ενεργειακές υπηρεσίες της σε έναν ενιαίο κλάδο Ενέργειας, τον «M Energy», και σε αυτόν τον κλάδο η UNISON θα υπαχθεί ως θυγατρική αποτελώντας διοικητικά «παρακλάδι» του τομέα M Energy Customer Solutions.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «M Energy» αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιώτη καθετοποιημένο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στη χώρα μας που όπως υπογραμμίζουν εμφατικά οι άνθρωποί της «ακούει» τις αλλαγές-τάσεις που συντελούνται διεθνώς. Τι δείχνουν αυτές οι τάσεις; Ότι οι καταναλωτές «μετράνε» πλέον πάρα πολύ το ποιος πάροχος τους προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για την κάλυψη των αναγκών τους, μέσα από μια ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, συμπληρωματικών της προμήθειας ηλεκτρισμού και φυσικού αέριου, σε συνδυασμό με μια εξατομικευμένη εμπειρία. Κάπου εδώ εισέρχεται η εξαγορά της UNISON ως επιταχυντής του σχεδίου της Mytilineos να δημιουργήσει μία μοναδική πλατφόρμα μέσω της οποίας η «M Energy» προσβλέπει να εξελιχθεί στον long-term energy solutions & services partner των πελατών της.

Η εν λόγω πλατφόρμα θα προσφέρει ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών, που με επίκεντρο την προμήθεια ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, επεκτείνεται σε νέες δραστηριότητες πλησίον του ενεργειακού φάσματος, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών και λύσεων οι οποίες διευρύνουν τη σχέση με τους πελάτες μας και μεγιστοποιούν τα οφέλη. Στόχος είναι να ενισχυθεί και να διασφαλιστεί η μακροχρόνια συνεργασία με τους πελάτες, εστιασμένη στη διαρκή δημιουργία προστιθέμενης αξίας.

Σε αυτό πλαίσιο, και μέσω της UNISON, θα προσφέρονται υπηρεσίες και λύσεις, όπως το Facility Management, που αφορά πλέον στη συνολική διαχείριση εγκαταστάσεων. Το εύρος των εγκαταστάσεων/πελατών που εξυπηρετεί σήμερα η UNΙSON δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για cross selling προϊόντων και υπηρεσιών της M ENERGY, αλλά και για συνέργειες με τις ευρύτερες δραστηριότητες της Mytilineos, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη λειτουργία και διαχείριση κτιριακών εγκαταστάσεων (π.χ. κτιριακά ΣΔΙΤ), έργα οδοφωτισμού, συντήρηση εξοπλισμού (υπηρεσίες Ο&Μ) κλπ.

Κοινοί άξονες σε ολόκληρο το εύρος προϊόντων και υπηρεσιών είναι η τεχνολογία και η κάλυψη του πλήρους φάσματος αναγκών και απαιτήσεων του σύγχρονου καταναλωτή στο σπίτι ή στην επιχείρηση.

Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις γυναικών επιστημόνων για το πρόγραμμα FemStem στο οποίο συμμετέχει η Mytilineos

Σε μία παγκόσμια ανορθολογική συνθήκη για τις γυναίκες επιστήμονες οι οποίες ενώ πρωτοστατούν στην πρωτοποριακή έρευνα, υπολείπονται αισθητά αριθμητικά των ανδρών συναδέλφων τους και η δουλειά τους σπάνια κερδίζει την αναγνώριση που της αξίζει, η Mytilineos Energy & Metals επιδιώκει να αποτελέσει μέρος της αλλαγής αξιοποιώντας τη βραβευμένη μεθοδολογία του Επιταχυντή Δεξιοτήτων και Απασχολησιμότητας #mellon και την οποία η εταιρεία υποστηρίζει μέσω του προγράμματος FemStem.

Σε αυτό το πλαίσιο δράσης, 30 γυναίκες από όλη την επικράτεια που επιδιώκουν να απασχοληθούν στον χώρο της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών θα λάβουν τουλάχιστον 30 ώρες εργασιακής και επιχειρηματικής συμβουλευτικής, με κατάρτιση δεξιοτήτων, mentoring, επιστημονικά εργαλεία ενδυνάμωσης και διασύνδεση με στελέχη της αγοράς.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος FemStem είναι η αξιοποίηση δυνατοτήτων και ταλέντων, η επιτάχυνση του ρυθμού αλλαγής νοοτροπίας και –μέσω καλύτερων επαγγελματικών και οικονομικών ευκαιριών– η βελτίωση της ζωής ατόμων και κοινοτήτων. Η προσέλκυση και διατήρηση γυναικών στο STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) προσφέρει μεγιστοποίηση καινοτομίας, δημιουργικότητας και υγιούς ανταγωνισμού με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων τεχνολογικών προϊόντων, υπηρεσιών και λύσεων.

Ο 15ος πλέον Επιταχυντής Δεξιοτήτων και Απασχολησιμότητας της Κοινωνικής Επιχείρησης knowl, είναι ένα ολιστικό και εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, «χτισμένο» πάνω στα δυνατά σημεία κάθε συμμετέχουσας και προσφέρεται δωρεάν καθώς εντάσσεται στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Mytilineos στο πλαίσιο της στήριξης των παγκόσμιων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης για μηδενική φτώχεια, ισότητα των φύλων, αξιοπρεπή εργασία και οικονομική ανάπτυξη και λιγότερες ανισότητες.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν πολύ καιρό στη διάθεσή τους καθώς η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα λήγει τη Δευτέρα, 5 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα