Γιατί η νέα γενιά επενδυτών επιλέγει… crypto

H επόμενη γενιά επενδυτών είναι συνεχώς online… κι αντί για τις παραδοσιακές επενδύσεις, πολλοί εκπρόσωποι της Γενιάς Z και των Millennials, δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία που την περιβάλλει.

Αυτό περιλαμβάνει ψηφιακά νομίσματα και blockchain , όπως το bitcoin και το ethereum, ψηφιακά νομίσματα meme , όπως dogecoin, NFTs, DeFi , ή αποκεντρωμένη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με έρευνα του CNBC, μερικοί έχουν ξοδέψει το μεγαλύτερο μέρος των αποταμιεύσεών τους σε αυτόν τον τύπο επενδύσεων: Σχεδόν οι μισοί εκατομμυριούχοι Millennials έχουν τουλάχιστον το 25% του πλούτου τους σε κρυπτονομίσματα, και περισσότεροι από το ένα τρίτο έχουν τουλάχιστον τον μισό πλούτο τους σε crypto.

Νέοι επενδυτές έχουν επίσης συμμετάσχει σε πρόσφατα ράλι μετοχών meme, τα οποία συμβαίνουν όταν οι λιανικοί επενδυτές αγοράζουν μετοχές εταιρειών μετά από κάποια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως τονίζει το CNBC, ένας λόγος για τον οποίο οι νέοι έχουν στραφεί σε εναλλακτικές επενδύσεις όπως το crypto είναι απλός: Πολλοί απλώς δεν εμπιστεύονται τα παραδοσιακά επενδυτικά ιδρύματα, προτιμούν να βασίζονται στη δική τους έρευνα παρά να χρησιμοποιούν πληροφορίες από χρηματοοικονομικούς συμβούλους και εταιρείες παλαιού τύπου.

Αλλά αυτή η δυσπιστία δεν είναι το μόνο πράγμα που οδηγεί τους νέους να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα και meme stocks. Πρώτον, πολλοί έχουν μια πραγματικά θετική άποψη για την τεχνολογία blockchain.

Και δεύτερον, την ίδια στιγμή που αισθάνονται αποσυνδεδεμένοι από τις παραδοσιακές επενδύσεις, πολλοί βρίσκουν σύμπνοια και μερικές φορές ψυχαγωγία στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Θέλουν να επενδύσουν σε αυτά με τα οποία συνδέονται, είτε πρόκειται για μετοχές, νομίσματα ή ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Πηγή:ot.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα