Γιατί να λένε ψέματα 4 εισαγγελείς και όχι ο Μίμης;

“Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση”. Αυτή η φράση που χρησιμοποιείται στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου και αποτελεί μέρος του λεξιλογίου δεκάδες εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, θα ήταν σώφρων να την εξετάσει ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης των κυβερνήσεων Τσίπρα κάθε ημέρα που περνά βλέπει να έρχεται πιο κοντά του το Ειδικό Δικαστήριο. Και πως προκύπτει αυτό; Μα για την δράση του στο υπουργείο τον έχουν κατηγορήσεις ανοικτά, όχι με καταγγελίες στον Τύπο, αλλά με ένορκες καταθέσεις σε ανακριτές, αλλά και στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής τέσσερις κορυφαίοι εισαγγελείς.

Ο Ιωάννης Αγγελής, η Ελένη Ράικου, ο Παναγιώτης Αθανασίου και η Γεωργία Τσατάνη τον κατηγορούν για τα ίδια ακριβώς πράγματα: Επενέβαινε στο ανακριτικό τους έργο, ζητούσε να γίνουν διώξεις δίχως στοιχεία και τους απειλούσε εάν δεν του έκαναν τα χατίρια. Μάλιστα όλοι περιέγραψαν μικρές ή μεγάλες διώξεις που υπέστησαν. Επίσης όλοι κατήγγειλαν, τα ίδια ακριβώς πράγματα. Δέχονταν επίσκεψη από την δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, η οποία ήταν η απεσταλμένη του Παπαγγελόπουλου κι εν συνεχεία το έργο περιελάμβανε απειλές, και δημοσιεύματα. Και στο τέλος όταν δεν γινόταν αυτό που ήθελε ο Παπαγγελόπουλος, όλα κατέληγαν στην Τουλουπάκη.

Και το ερώτημα που προκύπτει και στο οποίο ζητούμε μία απάντηση όχι μόνο από τον κ. Παπαγγελόπουλο, αλλά και από τον υπερασπιστή του, τον κ. Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος υπέστη την βάσανο του Ειδικού Δικαστηρίου, όπου μάλιστα καταδικάστηκε είναι το εξής: ” Για ποιον λόγο να πιστέψουμε τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι όλοι ψεύτες και όχι τους τέσσερις εισαγγελείς, οι οποίοι κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους;”

Προφανώς ο κ. Μίμης (όπως δήλωσε πως τον αποκαλούν οι φίλοι του) κάποια πράγματα δεν μας τα λέει καλά. Ίσως καλό είναι να ανατρέξει στις παροιμίες. Όταν τις ημέρες της δόξας του δεν υπολόγιζε το “λαγός τη φτέρη άκουε κακό του κεφαλιού του” ας θυμηθεί τώρα “το στερνή γνώση να σε είχα πάντα”, διότι όπως βλέπουμε κάθε ημέρα που περνάει γίνεται ακόμη χειρότερη για τον κ. Παπαγγελόπουλο και τους υποστηρικτές του.

 

 

Διαβάστε επίσης