Γιατί «τέλειωσε» ο Κοντονής

Το γεγονός ότι ο Σταύρος Κοντονής αποχώρησε όχι μόνο από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά γενικότερα από το κυβερνητικό σχήμα, αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη αυτού του ανασχηματισμού.

Αυτό, παρά το γεγονός ότι έως και ένα 24ωρο πριν ο Ζακυνθινός πολιτικός εμφανίζονταν βέβαιος ότι θα διατηρήσει κάποιο υπουργικό πόστο. Βέβαια, για τους καλά γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στον χώρο της Δικαιοσύνης, η απόφαση αυτή του Αλέξη Τσίπρα δεν προκαλεί ερωτηματικά. Ο Σταύρος Κοντονής εδώ και καιρό είχε χάσει το όποιο έρεισμα είχε στο δικαστικό σώμα, με αποκορύφωμα τις ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων, που κάθε φορά τον έβαζαν στο στόχαστρο. Δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι ο εκλεκτός του απέτυχε να εκλεγεί πρόεδρος της Ένωσης!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στον ενάμιση χρόνο της θητείας του ο Σταύρος Κοντονής είχε αναπτύξει συγκρουσιακές σχέσεις με πολύ κόσμο, ανάμεσα τους και με τον αν. υπουργό Δικαιοσύνης -αρμόδιο για θέματα διαφθοράς- Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως πυλώνας του υπουργείου. Ύστερα από περίπου 1,5 χρόνο στο πόστο του, ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία.

Πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης Τσίπρα ο αντικαταστάτης

Αντικαταστάτης του είναι ο δικηγόρος, Μιχάλης Καλογήρου, μέχρι πρότινος γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι με αυτή την κίνηση, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να ανοίξει ξανά δίαυλο επικοινωνίας με το δικαστικό σώμα. Ο 43χρονος κ. Καλογήρου αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου σε μια δύσκολη συγκυρία, καθώς μαίνονται οι αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου και το περιβόητο νομοθετικό πλαίσιο Παρασκευόπουλου.

Τέλος, να σημειώσουμε, ότι κατά πληροφορίες ο Σταύρος Κοντονής αρνήθηκε την πρόταση που του έγινε να αναλάβει θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

 

Όλγα Γεροβασίλη – Κατερίνα Παπακώστα: Δύο κυρίες στην Κατεχάκη

 

Μία 30άρα στα υπουργικά έδρανα

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα