Γιατροί που νόσησαν από κορωνοϊό θα παρευρεθούν στην ΔΕΘ

Αφιερωμένη στην αξιοπιστία των εμβολίων και στους υγειονομικούς που στήριξαν τις δομές υγείας η συμμετοχή του ΙΣΘ στη φετινή έκθεση

Στην ασφάλεια και την αξιοπιστία των εμβολιασμών είναι αφιερωμένη η φετινή συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ, όπου και φιλοξενείται η δράση #εμβολιαΖΩΜΕΜΑΣΚΑ. Γιατροί που πέρασαν κορωνοϊό θα ανεβούν στο βήμα της έκθεσης και θα μιλήσουν ανοιχτά για την περιπέτειά τους όταν νόσησαν.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας «οι φετινές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ έχουν στο επίκεντρο τους συναδέλφους που “έβαλαν πλάτη” σε όλες τις δομές υγείας, στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, και μάλιστα αρκετοί εξ αυτών νόσησαν σοβαρά ή και ορισμένοι έχασαν τη μάχη για τη ζωή της αν και την έδιναν με επιτυχία για εκατοντάδες άλλους συνανθρώπους τους. Φέτος ο ΙΣΘ δίνει το λόγο στους διευθυντές των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και μιλούν όχι μόνο για την αντιμετώπιση της covid19, αλλά και όσα τους συγκλόνισαν» .

Στο πλαίσιο της δράσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τη σχετική ανακοίνωση θα κάνουν κατάθεση ψυχής οι: Ελένη Αντωνιάδου, διευθύντρια ΜΕΘ «Γ. Γεννηματάς», Γλυκερία Βλαχογιάννη, διευθύντρια ΜΕΘ «Άγιος Δημήτριος», Ελένη Γκέκα διευθύντρια ΜΕΘ «ΑΧΕΠΑ», Νίκος Καπραβέλος διευθυντής Β΄ΜΕΘ «Γ. Παπανικολάου», Μηλίτσα Μπιτζάνη διευθύντρια Α΄ΜΕΘ «Γ. Παπανικολάου», Ελένη Μουλούδη διευθύντρια ΜΕΘ «Ιπποκράτειου», Ευάγγελος Πέρτσας, διευθυντής ΜΕΘ «Άγιος Παύλος», Σουζάνα Ανίσογλου, διευθύντρια ΜΕΘ Θεαγενείου, Γιάννης Κατσιαδράμης, διευθυντής ΜΕΘ 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, Τζίνα Λεπτοκαρίδου-Λακασά Υπεύθυνη Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας – ΕΚΑΒ, καθώς και ο πρόεδρος του ΠΙΣ πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Εξάλλου στο πλαίσιο της δράσης του ΙΣΘ γιατροί που νόσησαν από κορονοϊό θα μιλήσουν για όσα βίωσαν στις ΜΕΘ και στη θέση των ασθενών. Κάθε μέρα, από Δευτέρα 13 ως Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, 2021 στις 17:00 θα υπάρχει σχετική Livestreaming μετάδοση των μαρτυριών αυτών, στην ιστοσελίδα και τη σελίδα Facebook του ΙΣΘ isth.gr. Θα απαντήσουν σε ερωτήσεις για το πώς ένιωσαν όταν έμαθαν ότι κόλλησαν; Τι ζήτησαν από το γιατρό τους; Ποιες οδηγίες ακολούθησαν; Σήμερα ύστερα από το τέλος της περιπέτειας τους τι έχουν να πουν για τον εμβολιασμό όσων δεν το έχουν πράξει; Τι θα συμβούλευσαν στους ανεμβολίαστους; Τι απαντούν σε όσους αρνούνται τη διασωλήνωση; Η ζωή τους πόσο έχει αλλάξει; Ποια στιγμή θα τους μείνει ανεξίτηλη στη ψυχή και στη μνήμη τους; Οι νέοι γιατροί και γενικότερα όσοι εργάζονται στην υγεία σε τι θα πρέπει να εστιάσουν; Η πανδημία άλλαξε την ιατρική όπως τη γνωρίζαμε;

Η ηγεσία του υπουργείου υγείας στο περίπτερο του ΙΣΘ

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΙΣΘ θα κάνει ο υπουργός υγείας Αθανάσιος Πλεύρης, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στις 12:30 στο Περίπτερο 15, stand 11 και θα συμμετάσχουν μόνο όσοι έχουν λάβει πρόσκληση για ευνόητους λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Αμέσως μετά θα γίνει συζήτηση με τη συμμετοχή και του υπουργού υγείας Αθανάσιου Πλεύρη, της αν. υπουργού υγείας Μίνας Γκάγκα και της υφυπουργού υγείας Ζωής Ράπτη για τις «Προκλήσεις της πανδημίας στο Σύστημα Υγείας (αίθουσα Α, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στο περίπτερο 8, στο 2ο όροφος των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ)

«Covid-19 Update»

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 19:00 ως τις 21:00 κορυφαίοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine Θεοκλής Ζαούτης, θα μιλήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στην αναχαίτιση της πανδημίας με την καθοριστική συμβολή των εμβολίων. Ο καθηγητής Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος κλινικής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (UPENN), Θεοκλής Ζαούτης, θα μιλήσει για τις τελευταίες εξελίξεις στην αναχαίτιση της πανδημίας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν : ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα