Γιατρός με μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ ο διοργανωτής της διαμαρτυρίας των αντιεμβολιαστών στη Κύπρο

Ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης θα οδηγηθεί στο δικαστήριο μαζί με τους άλλους 6

Ανάμεσα στους συλληφθέντες για την διαμαρτυρία των αντιεμβολιαστών στην Κύπρο, είναι ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, γιατρός με μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ.

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στην Κύπρο. Οι αρνητές μαζεύτηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία και στη συνέχεια κάποιοι εξ αυτών επιτέθηκαν στο κανάλι «Σίγμα».

Οι αρνητές έκαναν γυαλιά καρφιά τον τηλεοπτικό σταθμό καταστρέφοντας αυτοκίνητα και προκαλώντας υλικές ζημιές στο εσωτερικό του κτηρίου, ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκαν πάνω από δέκα αστυνομικοί και ορισμένοι από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Μάλιστα η επίθεση έγινε την ώρα που ο δημοσιογράφος Νέστωρας Βασιλείου, ήταν στον αέρα και ενημερώθηκε από το κοντρόλ ότι έχει πραγματοποιηθεί εισβολή. Η αστυνομία ξεκίνησε να συλλέγει τα στοιχεία προκειμένου να φτάσεις τη σύλληψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών της επίθεσης.

Οι αρχές της Κύπρου προχώρησαν στη σύλληψη ορισμένων ατόμων, αλλά δεν περίμεναν ότι ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ένας γιατρός. Πρόκειται για τον Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη, γιατρό με μεταπτυχιακό τίτλο στην Επιδημιολογία και διδακτορικό στην Περιβαλλοντική και Επαγγελματική Υγεία από τη σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Ο γιατρός έχει συλληφθεί ως διοργανωτής της διαμαρτυρίας των αντιεμβολιαστών που προηγήθηκε της επίθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα». Θα περίμενε κανείς ότι ένας άνθρωπος με τις γνώσεις του δεν θα είχε τέτοιες απόψεις, αλλά η παρουσία του σε αυτή την διαμαρτυρία μόνο τυχαία δεν είναι.

Ο δρ. Σωτηριάδης είναι ένας από τους επιστήμονες της Κύπρου που εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τα μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις του έχει εκφράσει την γνώμη ότι ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό είναι ελάχιστα μεγαλύτερος από αυτόν της απλής γρίπης.

Ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης θα οδηγηθεί στο δικαστήριο μαζί με τους άλλους 6 που έχουν συλλάβει οι αρχές της Κύπρου και εμπλέκονται σε επεισόδια της Κυριακής. Οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει και η αστυνομία προσπαθεί να τακτοποιήσει και άλλους δράστες της επίθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σωτηριάδης είχε σπεύσει να καταδικάσει τα όσα έγιναν μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να πείσει τις αρχές.

«Εκφράζω ειλικρινή λύπη, απογοήτευση και αποτροπιασμό για τα επικίνδυνα έκτροπα που έγιναν από άγνωστους στο κανάλι Sigma. Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο κάθε πράξη βίας, καταστροφής περιουσίας και τρομοκράτησης από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου σε όλους όσους δέχτηκαν αυτή την επίθεση», έγραψε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα