Γιατρός που ανέλαβε τους Σκριπάλ δήλωσε πως δεν περίμενε ότι θα επιβίωναν

Ένας γιατρός που συμμετείχε στη θεραπεία του ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, έπειτα από την επίθεση που δέχτηκαν με το νευροτοξικό παράγοντα στρατιωτικής προέλευσης novichok, αποκάλυψε ότι αρχικά δεν πίστευε ότι οι Σκριπάλ θα επιβίωναν, σύμφωνα με το BBC.

To ιατρικό προσωπικό στο περιφερειακό νοσοκομείο του Σάλσμπερι περιέγραψε την πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετώπισε όταν εισήχθησαν στα επείγοντα οι Σκριπάλ, οι οποίοι είχαν βρεθεί αναίσθητοι σε ένα παγκάκι της πόλης μετά την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος τους στις 4 Μαρτίου.

Οι γιατροί είπαν ότι υπήρχε ανησυχία σχετικά με τις πιθανές διαστάσεις του περιστατικού και με το ενδεχόμενο να μεταφερθούν και άλλα θύματα ως αποτέλεσμα της δηλητηρίασης.

Ο δρ Στέφαν Τζουκς, ένας εντατικολόγος, είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Newsnight του BBC2, που πρόκειται να μεταδοθεί απόψε: “Όταν για πρώτη φορά αντιληφθήκαμε ότι επρόκειτο για νευροτοξικό παράγοντα, δεν περιμέναμε ότι θα ζούσαν. Θα δοκιμάζαμε όλες τις θεραπείες μας. Θα διασφαλίζαμε την καλύτερη νοσοκομειακή φροντίδα. Αλλά όλες οι ενδείξεις συνέκλιναν στο ότι δεν θα επιβίωναν”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα